Constituit la initiativa Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare in cadrul unui program national de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii derulat in colaborarea cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie si cu sprijinul Primariei municipiului Alba Iulia, incubatorul de afaceri are drept obiective cresterea competitivitatii economice a municipiului

Alba Iulia, crearea de noi locuri de munca, punerea in valoare a spatiilor si infrastructurii de afaceri existenta in localitate, atragerea de investitii noi, corelarea activitatilor incubatorului de afaceri cu cele ale intreprinderilor existente in zona si in regiune. Ieri a fost prezentat si calendarul activitatilor si bugetul estimat al proiectului.

De managementul Incubatorului de Afaceri din Alba Iulia se ocupa SC Atta Consulting, firma care a castigat licitatia organizata de Primaria municipiului Alba Iulia. Incubatorul de afaceri va functiona intr-un spatiu pus la dispozitie de administratia albaiuliana. Acesta va avea circa 1200 de mp si va fi capabil sa gazduiasca simultan 10-12 firme selectate pentru incubare.

Asa cum preciza primarul Mircea Hava, incubatorul de afaceri este cel de-al patrulea proiect pe care PNUD il deruleaza in colaborare cu Primaria municipiului Alba Iulia.

Celelalte trei au fost proiecte vizand punerea in valoare a patrimoniului cultural si istoric al municipiului Alba Iulia: amenajarea Traseului celor Trei Fortificatii, restaurarea Portii a IV-a a Cetatii Vauban si restaurarea si conservarea Portii de Sud a castrului Legiunii a XIII-a Gemina.

Incubatorul de afaceri din Alba Iulia este prima initiativa de acest fel din judetul nostru. Pentru a obtine informatii despre criterile de selectare a firmelor si celelalte servicii si avantaje financiare oferite de incubatorul de afaceri va puteti adresa firmei Atta Consulting Alba Iulia, strada Decebal nr. 2 sau puteti accesa http://www.attaconsulting.ro. Perioada de inscriere expira la 11 august 2006.