Pompierii maramureseni au avut nevoie de mai bine de patru ore ca sa stinga un incendiu devastator izbucnit sambata dimineata la o fabrica de mobila din Baia Mare. Flacarile au mistuit in intregime hala de gatere din curtea societatii. Incendiul de la Foremar a fost cel mai mare care a avut loc in acest an, interventia fiind una dificila pentru pompieri.

Sambata in zori, in jurul orei 5 si jumatate, Grupul de Pompieri „Gheorghe Pop de Basesti” a fost alertat ca la fabrica Foremar din Baia Mare flacari uriase si coloane de fum groase inconjoara hala de gatere din curte.

In incinta se aflau cinci persoane, pazinicii si pompierul de serviciu. Oamenii au spus ca au vazut cum focul apare dintr-odata. Primul lor gand a fost sa se salveze. Ei s-au panicat cand au vazut viteza cu care s-au extins flacarile.

In foarte putin timp, intreaga hala, cu o suprafata de 1.800 de metri patrati, a ajuns un bulgare de foc, iar valvataile se puteau vedea de la mare distanta. Dogoarea era ucigatoare, iar aerul irespirabil.

Stiri non-stop din Maramures - Articol integral in eMaramures.ro