Consiliul Judetean Alba contribuie cu jumatate de miliard de lei vechi pentru organizarea propriu-zisa a editiei din acest an a "Targului de Fete de pe Muntele Gaina", mai putin cu aproape 200 milioane decat anul trecut.

Pe langa cei 500 milioane, CJ Alba a mai alocat inca 150 milioane lei vechi in vederea sustinerii financiare a festivalului national de interpretare folclorica de la Campeni, tinut in fiecare an in ziua premergatoare debutului Targului si denumit "Sus, sus, sus la moti in munte".

Presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat ca in acest an sarbatoarea va fi una strict destinata participantilor de rand si turistilor iar mesele intinse la care aveau acces numai sefii si invitatii lor (a se citi oameni cu functii, politicieni, directori etc.) vor deveni istorie.

"Gata cu chiolhanurile pentru sefi", a spus Dumitrel care este de parere ca Sarbatoarea de pe Gaina trebuie sa redevina una a oamenilor simpli si nu a politicienilor.

De altfel "Targul de Fete de pe Muntele Gaina" a fost o miza electorala de care mai ales PSD a profitat din plin cat timp a fost la putere, atragand in acest mod voturi insemnate din zona Muntilor Apuseni.