Prefectul Cosmin Covaciu, insotit de primarul orasului Abrud, Tiberiu Ratiu si viceprimarul Liviu Ardeleanu, s-a intalnit la Bucuresti cu ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu.

Prefectul ne-a declarat ca edilii localitatii din Apuseni au incercat sa-l convinga pe ministru sa renunte la decizia de transformare a spitalului din Abrud in sectie exterioara a unitatii spitalicesti din Campeni.

Totodata, conducerea Primariei Abrud i-a cerut ministrului Sanatatii sa trimita o noua delegatie la spital, pentru a evalua starea cladirii si serviciile medicale asigurate, cu toate ca propunerea de reorganizare a spitalului fusese luata in urma unei analize efectuate de o comisie ministeriala.

Eugen Nicolaescu a spus ca intelege demersurile autoritatilor locale abrudene, dar reforma in sistemul sanitar ar fi pusa in pericol daca fiecare primar s-ar opune reorganizarii spitalelor.

Prefectul este de parere ca oamenii se tem ca, intr-un final, spitalul din Abrud va ajunge sa fie chiar desfiintat, avand experienta ultimilor 15 ani, cand prea multe lucruri s-au distrus si prea putine s-au construit.

Pe de alta parte, ministrul a spus ca in acest an MSP va dota serviciile judetene de ambulanta cu 300 de autosalvari dotate la standarde SMURD, anul viitor cu inca 1.000, iar in 2008 cu alte 2.000 de ambulante.

In aceste conditii, Cosmin Covaciu a insistat ca la Abrud si Campeni sa fie aduse ambulante noi, dotate la cel mai inalt nivel si a promis ca se va deplasa inca o data la Abrud pentru a discuta cu cetatenii si angajatii spitalului despre necesitatea reorganizarii unitatii sanitare.