Ploiestenii care doresc sa iasa la iarba verde nu mai au unde pentru ca padurile aflate in apropierea orasului au fost defrisate sau transformate in gropi de gunoi. Un exemplu elocvent il reprezinta Padurea Paulesti, unde cu greu mai gasesti un petec de iarba printre muntii de deseuri depozitate ilegal atit de turisti, cit si de localnici.

Daca acum citiva ani padurea aflata la citiva kilometri de oras era locul preferat al multor ploiesteni pentru a se bucura de aer curat, acum peisajul este dezolant. Cei care se incumeta pe aleile distruse nu au parte decit de gunoaie si de ruinele unor unitati de alimentatie publica. "Am venit sa-mi plimb nepotul prin padure si am fost socat sa vad in ce hal arata.

Tin minte ca inainte de '89 aici era un paradis verde. Oamenii veneau cu mic cu mare pentru ca erau amenajari: restaurante, banci, debarcader pe malul lacului. Acum s-a ales prafu'. Nu mai ai loc de gunoaie", spune Constantin Petrache, unul dintre putinii ploiesteni care mai vin la padurea din Paulesti.

Aceeasi situatie o regasim si pe Valea Prahovei unde autoritatile locale nu mai fac fata muntilor de gunoaie care "rasar" prin paduri la fiecare sfirsit de saptamina. "Le-am cerut primarilor sa intensifice controlul pe linie de curatenie pentru ca au politisti comunitari la dispozitie.

Din pacate, oamenii nu stiu sa protejeze padurea", sustine Stefan Popescu, comisarul sef al Garzii de Mediu Prahova.