Ieri, incepand de la ora 12.30, aproximativ 20 de parinti, dar si cativa copii, dotati cu fluierici si pancarte, au protestat timp de o ora in fata Prefecturii Alba impotriva desfiintarii Scolii generale Certege.

Ei au scandat lozinci impotriva ministrului Educatiei si au huiduit. "Nu vrem codasi la oras/Vrem in satul nostru fruntasi. Domn prefect sa ne auziti/Pe copii nu-i necajiti/Da-le scoala inapoi/Nu-ti mai bate joc de ei" este doar una dintre scandarile parintilor care au cerut si demisia inspectorului scolar general al ISJ Alba, prof. Cornel Sandu.

Danut Motora, unul dintre protestatari, a spus ca toate demersurile facute pana acum pentru a mentine ciclul gimnazial la aceasta scoala s-au soldat cu esec. El a prezentat un tabel cu semnaturile a 37 de parinti care doresc ca unitatea de invatamant sa nu fie desfiintata, deoarece vor fi afectati 21 de copii.

Pentru a lua microbuzul spre Scoala generala Campeni unde ar urma sa invete din toamna, ei vor fi nevoiti sa strabata zilnic pe jos pana la 10 kilometri pana la statia de autobuz din Certege.

Mai grav este insa ca pe perioada iernii drumul este frecvent blocat din cauza zapezii, dar oamenii nu agreeaza nici varianta de a-si lasa copiii la internat. Parintii au protestat si la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Alba, desi ordinul de desfiintare a scolii a fost deja emis.