Paintball-ul este considerat un sport de echipa extrem de interesant care iti pune adrenalina si mintea in miscare. Este o modalitate ieftina si originala de petrecere a timpului liber sau a unei zile de vacanta, impreuna cu prietenii sau colegii de serviciu.

Modalitatile de distractie sunt extrem de variate pe parcursul verii, chiar daca ramaneti acasa pentru ca locul de munca sau bugetul nu va permit o vacanta la mare, la munte sau in strainatate. Orasele mari, precum Cluj-Napoca, sunt o sursa buna de idei pentru petrecerea timpului liber dupa orele de munca sau in week-end.

Paintball in loc de joc pe calculator

O alternativa la petrecerea unei dupa-amieze sau a unui sfarsit de saptamana in fata unui calculator, pentru a deveni eroul unui joc gen “shooter”, militar sau de strategie, este o partida de paintball, un joc extrem de interesant care iti pune adrenalina in miscare. Este un joc foarte popular in Statele Unite ale Americii si in Europa, care se practica deja de mai bine de 20 de ani.

In Romania este cunoscut si practicat doar de cativa ani, dar in ultima perioada incepe sa aiba tot mai multa popularitate si la noi.

Paintball-ul este considerat sport de echipa si are la baza strategia militara, in care participantul la joc trebuie sa isi puna la bataie ingeniozitatea. Mai exact, in acest joc concurentii au posibilitatea de a se “impusca” intre ei folosind o pusca speciala cu gloante cu vopsea. Acest tip de pusca a fost folosita acum aproape 40 de ani pentru marcarea vitelor si a copacilor.

Gloantele cu vopsea se sparg in momentul in care intra in contact cu participantul la joc si astfel fiecare concurent stie daca a “impuscat” vreun dusman. Jocul ofera si o gama larga de modalitati de organizare, putand fi puse in aplicare atat variantele propuse de firma care organizeaza jocul, cat si de participantii la joc.

Concurentii trebuie sa dove-deasca un bun spirit de echipa pe “campul de lupta” deoarece paintball-ul este in primul rand un joc de echipa. Ca o dovada ca paintball-ul a cucerit Romania sunt campionatele nationale de paintball cu etape care au avut loc in orase din aproape toate zonele tarii.

Paintball la Cluj, in padurea Faget

Daca ideea vi se pare interesanta, paintball-ul poate fi practicat si in Cluj-Napoca, in cadrul unui club specializat, unde puteti deveni chiar membru. Andrei Alexa, managerul de club care organizeaza partide de paintball, explica faptul ca desi si-au facut intrarea pe piata doar din noiembrie anul trecut, paintball-ul prinde in randul clujenilor.

Orice persoana cu varsta peste 14 ani poate practica acest sport doar ca in cazul tinerilor cu varsta intre 14 si 18 ani este nevoie si de participarea unui tutore. In general, clubul organizeaza acest gen de jocuri in aer liber, in padurea Faget, dar locatia se poate schimba in functie de dorinta clientului.

Andrei Alexa spune ca s-a desfasurat o partida de paintball chiar intr-o fabrica la Campia Turzii. Locatiile pot fi alese si in afara Clujului, mai ales ca acest club a avut o solicitare chiar in Maramures, la Viseu de Jos.

Nu este recomandat ca desfasurarea jocurilor de paintball sa aiba loc iarna datorita temperaturilor scazute care impiedica buna desfasurare a jocului. Preturile sunt accesibile pentru orice buzunar. Astfel, pachetul de baza in care este inclus un joc de 90 de minute cu o suta de bile cu vopsea, adica “gloantele” costa 30 RON de persoana.

Organizatorul iti ofera “arma” si echipamentul gratuit pe baza de carte de identitate. Daca cele o suta de bile nu au fost suficiente, va mai puteti procura si altele la pretul de 0,2 RON bucata. Trebuie mentionat ca preturile variaza in functie de locatie si de durata unui “meci”.

Daca alegeti, de exemplu, o locatie in afara judetului, este normal ca pretul sa fie ceva mai mare.