Liderul filialei judetene a PNL, deputatul Nini Sapunaru, a cerut in mod oficial reprezentantilor Aliantei PNL-PD sa faca eforturi pentru schimbarea lui Marian Oprisan. Numai ca in acest moment, actuala conducere PSD-PC a Consiliului Judetean dispune de 19 voturi din cele 33 din Consiliul Judetean.

Potrivit prevederilor in vigoare ale Legii Administratiei Publice Locale, presedintele Consiliului Judetean poate fi schimbat doar cu doua treimi din voturile consilierilor. Acest lucru face practic imposibila schimbarea lui Marian Oprisan pe aceasta cale.

In consecinta, singura speranta a activistilor PNL-PD de demitere a actualului presedinte al Consiliului Judetean Vrancea se leaga de trimiterea judecata a lui Marian Oprisan. Presedintele Consiliului Judetean Vrancea este cercetat penal in mai multe dosare.

O eventuala condamnare a acestuia ar putea atrage suspendarea lui din functie.

In acest context, Alianta PNL-PD ar putea spera sa isi impuna propriul candidat la sefia Consiliului Judetean, daca va obtine sprijinul PC si pe cel al celor doi consilieri care nu fac parte din nici un grup politic din interiorul Consiliului. Unul este independent iar altul reprezinta PNGCD.

Situatia de la Vrancea nu este singura de acest fel. Alianta PNL-PD incearca sa obtina si schimbarea presedintelui Consiliului Judetean Olt, Jenel Copilau.

Acesta a fost ales pe listele PRM si a trecut la PSD. Daca Jenel Copilau va fi demis in urma unei actiuni pornite in Justitie, coalitia ad-hoc formata din PD, PNL, PC si PRM ar reusi sa impuna un nou presedinte, in dauna PSD.