Sambata, 5 august a.c., a fost o zi nefasta pentru cativa tineri care incercau sa vanda droguri in parcarea hanului Surianu de pe raza localitatii Sibot.

Lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, sub comanda procurorilor DIICOT - Biroul teritorial Hunedoara, i-au prins in flagrant pe G.C.I. (25 de ani) din Sibot, V.F.M. (24 de ani), din Cugir, M.M. (24 de ani), din Petrosani (judetul Hunedoara) si C.A.C. (25 de ani) din Petrila (Hunedoara) - toti fara ocupatie, pe cand incercau comercializarea a 100 de pastile de ecstasy cu 20 RON bucata si cantitatea de 100 grame de hasis la pretul de 40 RON gramul.

Perchezitiile domiciliare au condus si la locuinta bunicilor lui V.F.M. in satul Balomir, unde s-au mai descoperit 839 pastile ecstasy si 867 grame de hasis. Drogurile au fost confiscate, valoarea lor "de piata" fiind estimata la mai mult de 25.000 de euro.

In activitatea de prindere in flagrant a traficantilor de droguri, Brigada de combatere a criminalitatii organizate din Alba Iulia a avut tot sprijinul conducerii IPJ Alba, mentioneaza seful Brigazii CCO, comisar de politie Traian Berbeceanu. "Ingeniozitatea" traficantilor a fost astfel depasita.

Analizele de laborator au confirmat faptul ca pastilele de ecstasy contin substanta activa MDMA (metilendioximetamfetamina), drog de mare risc conform Legii nr. 143/2000, privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

Pastilele sunt de culoare alba si prezinta pe una din fete sant pentru rupere, iar pe cealalta logo-ul "CK".

Hasisul gasit la perchezitia domiciliara era ambalat in mai multe straturi succesive de plastic si folie adeziva, intre aceste straturi aflandu-se cafea macinata, fapt care arata ca acest mod de disimulare a fost folosit de traficanti la introducerea in tara, pentru a reduce riscurile de a fi descoperit de cainii antidrog.

In aceeasi zi a fost identificat si retinut invinuitul G.M.T., de 26 de ani, din Petrila, membru al grupului, implicat in traficul si consumul de droguri, cu privire la care s-a dispus cercetarea in stare de libertate.

Pentru cei 4 inculpati, la data de 6 august 2006, Tribunalul Hunedoara a dispus arestarea preventiva, pe timp de 29 de zile, pentru comiterea infractiunilor de trafic, consum ilicit si alte operatiuni interzise cu droguri de risc si de mare risc, prevazute de Legea 143/2000, privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

Cercetarile se extind pentru stabilirea intregii activitati infractionale a inculpatilor si identificarea tuturor persoanelor implicate. Pentru faptele comise tinerii risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 20 de ani.