Sorin Neacsu, proprietarul mai multor cluburi private din municipiul Galati, a dat in sfarsit de greu. Dupa ce ani la rand, a fost suspectat de proxenetism, dar scapa mereu datorita unor relatii, pe care el spunea ca le are cu diversi politisti galateni, zilele trecute, conducerea Inspectoratului de Politie l-a retinut pentru savarsirea infractiunii de proxenetism.

Neacsu este acuzat acum de faptul ca obliga toate tinerele angajate la clubul „Harem” pe post de dansatoare profesioniste, sa se prostitueze cu diversi barbati.

Prostituate angajate drept dansatoare

Patronul sexy-cluburilor „Tortuga” si „Harem” a fost retinut zilele trecute de Politie, iar in prezent este cercetat pentru proxenetism.

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie avea de mult timp informatii ca Sorin Neacsu, in varsta de 25 de ani, isi obliga dansatoarele de la club sa se prostitueze, insa abia zilele trecute a reusit sa obtina dovezi clare impotriva acestuia.

O echipa formata de politisti din cadrul Sectiei 1 Politie, ofiteri ai Serviciului de Investigare Fraude si luptatori din cadrul DPIR l-au retinut zilele trecute pe Neacsu, pentru ca in perioada ianuarie-iulie 2006 a angajat ca dansatoare, la un bar pe care il administreaza, trei tinere din Galati, Constanta si Republica Moldova, pe care, ulterior, le-a obligat sa practice prostitutia.

in aceasta perioada Neacsu, cunoscut ca un membru al lumii interlope galatene, a beneficiat de suma de 900 de milioane de lei vechi, de pe urma fetitelor care trebuiau sa faca sex cu diversi barbati.

Surse din cadrul IPJ Galati, ne-au comunicat ieri ca Sorin Neacsu avea obiceiul sa angajeze fete, ca dansatoare la clubul „Harem”, pe care le trata precum niste profesioniste ale dansului. Dupa o luna de zile de la angajare el isi schimba insa atitudinea fata de ele si le obliga sa se prostitueze. „La Harem se intamplau toate aceste lucruri.

El mai avea si sexy clubul «Tortuga», dar acum am inteles ca acolo este o simpla discoteca. Asa ca si-a mutat tot cartierul general in centrul orasului, la clubul «Harem». O luna de zile, fetele trebuiau doar sa danseze pentru barbatii care veneau la club, insa apoi Neacsu incepea sa le ameninte si le obliga sa se prostitueze.

Pana in prezent, din toate fetele angajate pe post de dansatoare profesioniste, trei tinere au recunoscut acest lucru”, ne-a declarat un inspector din cadrul IPJ Galati.

Clubul „Harem”, situat in parcul „Eminescu” a beneficiat in ultimii ani de dotari substantiale si publicitate intr-o serie de publicatii importante din Galati. Spre exemplu, aici barbatii care doreau sa se distreze erau anuntati ca pot urmari tinerele angajate, dansand la bara, pe mese sau jucandu-se in jacuzzi.

Ii venea sa planga la Tribunal

Pentru a obtine mai multe probe, conducerea Inspectoratului Judetean de Politie a descins zilele trecute si in locuinta patronului de la „Harem” (in baza unui mandat de perchezitie).

Din locuinta lui Neacsu au fost ridicate mai multe inscrisuri ce constituie mijloace de proba pentru documentarea intregii sale activitati infractionale (printre care si pasapoartele retinute ale unor tinere din Republica Moldova).

In urma probatoriului administrat la dosar, Sorin a fost retinut pe ordonanta si ulterior, Judecatoria Galati a emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pentru 29 zile, pentru savarsirea infractiunii de proxenetism.

O judecatoare din Galati ne-a declarat ca Neacsu risca acum o pedeapsa de pana la sapte ani de inchisoare, chiar daca in fata instantei lui i-a venit sa planga, si-a cerut scuze si a regretat tot ce a facut la club.

Sorin Neacsu, un impresar „serios”

Interlopul Sorin Neacsu a avut si in trecut probleme cu politia. Anul precedent, o eleva a Grupului scolar Metalurgic, Adriana Tudose fusese depistata de politie dansand la clubul „Tortuga”, chiar daca nu implinise inca varsta de 18 ani.

In momentul in care politia a demarat controlul la cel de-al doilea sexy-club, ce apartinea lui Sorin Neacsu, Adriana a fugit si timp de cateva saptamani nu a fost nicaieri de gasit.

In cele din urma, minora s-a reintors acasa, dar a fost imediat internata intr-un centru de protectie a persoanelor traficate, iar mama ei ne-a declarat pe atunci ca nu a reusit sa afle de la fiica ei, daca a fost obligata sa se prostitueze la club, sau daca doar a dansat...

La scurt timp dupa acest scandal, administratorul localului „Tortuga” a fost sanctionat de Politie pentru... incalcarea legii pornografiei. Mai exact, IPJ a stabilit faptul ca fostul club de striptease era amplasat foarte aproape de o biserica si de o serie de unitati de invatamant din municipiu.

In fine, conducerea Inspectoratul Teritorial de Munca ne-a declarat ca Neacsu a detinut in 2001 si o firma de impresariat artistic - „Mega - Dance“, ce a fost amendata in urma unor controale efectuate de inspectorii de munca. Atunci, societatea ce functiona intr-un apartament de bloc, intermedia angajarea unor persoane care doreau sa lucreze in strainatate, fara sa aiba contracte.

Din acest motiv a fost sanctionata cu o amenda de zece milioane de lei. Ulterior, firma „Mega Dance” si-a schimbat numele in „Mega Lux-Dance”.

"Pe politisti ii deranjeaza ca nu cotizez”

Cu toate acestea, patronul sexy-cluburilor galatene ne-a declarat de mai multe ori ca el este un om de afaceri serios, care nu se ocupa cu prostitutia. El a mentionat ca toate problemele pe care le are se datoreaza faptului ca mai multi politisti galateni au obiceiul de a frecventa cluburile lui, de a solicita diverse lucruri, si de a refuza sa achite nota de plata.

"Terminati-o cu prostiile astea: lume interlopa, prostitutie... Daca doriti puteti scrie despre viata unei dansatoare profesioniste. Pe politisti ii deranjeaza ca eu am servicii legale si nu cotizeaza nimeni la ei. A venit Eugen Stoica intr-o seara, un alt marlan, si cu Bacanu (Gheorghe Bacanu de la Crima Organizata, n.r.). Au comandat ceva de baut, au chemat femei, dar nu au platit.

Fiind amic mai vechi si vecin de bloc, m-am intalnit cu seful Serviciului Combatere Crima Organizata din IPJ Galati, Aurelian Campeanu, in parcare si mi-a zis asa: «Ce vroiam sa-ti spun, bai Sorine, ca de fapt si de drept lumea nu se multumeste cu whisky si cu invitatii pe la cluburi. E bine sa ai prieteni prin Politie si e bine asa, sa nu faci probleme cu Politia», imi spune el mie.

Probabil ca s-a referit la cu totul si cu totul altceva”, ne declara Sorin Neacsu in perioada in care fusese descoperit ca lucreaza cu minore la clubul „Tortuga”.

Noi am incercat sa discutam si ieri cu managerul Sorin Neacsu, insa acesta nu a fost de gasit la telefon.