Claudiu Moldovan, cel care l-a impuscat vineri noaptea pe partenerul sau de afaceri, S. Iulian Dorel, a fost retinut de politisti in noaptea de duminica spre luni, in centrul Targu Muresului, in timp ce incerca sa se mute intr-o alta ascunzatoare.

Dupa ce a fost dat in urmarire generala, sub acuzatia de tentativa de omor deosebit de grav si detinere ilegala de armament, el a fost prezentat ieri instantei Tribunalului Mures, cu propunere de arestare preventiva pe 29 de zile.

Claudiu Moldovan, zis Finuci sau Americanul, in varsta de 27 de ani, este acuzat ca vineri spre sambata noaptea, pe terasa barului Rustica din cartierul Tudor, l-a impuscat pe asociatul sau de afaceri, S. Iulian Dorel, 33 de ani. Incidentul caruia i-a cazut victima S.

Iulian Dorel s-a petrecut fulgerator: Claudiu Moldovan s-a asezat la masa, a scos pistolul si fara sa rosteasca o vorba si-a impuscat partenerul, tragand un singur cartus dintr-un pistol de calibru 9 mm. Dupa ce a tras focul de arma, Finuci a disparut, fiind dat in urmarire generala si in consemn la frontiera.

Martorii care au luat parte la incident au alertat rapid Dispeceratul de Urgenta, constituindu-se o echipa de la Serviciul Judiciar din cadrul IPJ Mures, coordonati de procurorul criminalist Daniel Oltean, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures.

Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Mures, unde s-a constatat ca prezinta o plaga impuscata in abdomen, fiindu-i lezate organe vitale, fiind supus unei interventii chirurgicale. Starea pacientului este in prezent stabila.

Interesant este ca, asa cum s-a aratat in comunicatele IPJ, Politia ar fi banuit ca Moldovan detine ilegal armament, solicitand efectuarea unei perchezitii la domiciliul acestuia, cerere respinsa insa de Judecatoria Targu Mures.

Comunicarea acestor informatii a aruncat IPJ intr-un conflict cu Tribunalul Mures, in conditiile in care in prima faza purtatorul de cuvant al Inspectoratului, Livia Popa, aratase ca solicitarea de perchezitie a fost adresata Tribunalului.

Duminica, purtatorii de cuvant ai Tribunalului, judecatorul Sonia Deaconescu si Corina Ruja, au dat publicitatii un comunicat in care au aratat ca cererea era datata din 2004, adresata Judecatoriei Targu Mures si privea infractiuni la Legea circulatiei si in nici un caz nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Banuim ca cele doua institutii isi vor regla conturile, pe mai departe, in culise.

Intre timp, deoarece pe langa infractiunea de tentativa de omor deosebit de grav, Claudiu Moldovan este invinuit si pentru posesia ilegala de arme, Parchetul de pe langa Tribunalul Mures si-a declinat competenta in favoarea Directiei Investigare Infractiuni si Combatere Crima Organizata si Terorism (DIICOT).

Ieri dupa amiaza reprezentantii DIICOT se aflau la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta pentru a-l audia pe S. Dorel Iulian.

Vom reveni in editia de maine cu noi informatii despre caz, pana la inchiderea editiei instanta nejudecand cererea de emitere a mandatului de arestare preventiva pe numele lui Claudiu Moldovan