Imparatul romilor, Iulian Radulescu sustine ca a dat mita 10 galbeni lui Ion Iliescu si 5 monezi identice lui Mugur Isarescu. Mita a fost data in jurul anului 2000, in doua scopuri. Iliescu ar fi trebuit sa ii faciliteze recunoasterea liderului tiganilor drepturile de revolutionar.

Isarescu trebuia sa introduca in Parlament un amendament prin care aurul furat de comunisti de la tigani sa poata fi retrocedat. Pe langa aur, imparatul spune ca le-a dat celor doi si importante sume de bani. Anul acesta, Radulescu spune ca si-a cerut banii inapoi.

Cum intelegerea nu a fost respectata de Iliescu si Isarescu, imparatul sustine si-a cerut banii inapoi anul acesta. Nu i-a primit, si crede ca cei doi oameni importanti in stat l-au atatat pe Cioaba impotriva lui si de aceea a avut loc scandalul cu sabii saptamana trecuta.

Saptamana trecuta mai multi supusi ai regelui Cioaba au luat cu asalt palatul imparatului Iulian si erau la un pas sa il linseze pe acesta. Ieri, Iulian a venit cu lamuriri si spune ca totul a pornit din 2000, cand l-a mituit pe Ion Iliescu si pe Mugur Isarescu. Celor doi le-a dat aur de aproximativ 3.000 de euro, plus sume fabuloase de bani.

„I-am dat lui Isarescu 5 galbeni mari in mana si sume banesti pentru ca el era prim ministru, pentru a introduce amendament in Parlament si in Senat problema romilor pentru retrocedarea aururui. La Iliescu i-am dat 10 galbeni mari si alte sume de bani, pentru a aproba dosarul meu de revolutionar" , spune Iulian Radulescu, imparatul romilor.

Cioaba sa-l puna la respect

Cei doi, Iliescu si Isarescu, acuzati de luare de mita acum de catre Iulian, nu au facut nimic pentru a-l ajuta pe Radulescu, sustine acesta din urma, asa ca in ianuarie 2006, el si-a cerut banii. Iulian spune ca Regele Cioaba ar fi fost intors de cei doi impotriva lui. El spune ca Iliescu si Isarescu l-au sunat pe Cioaba sa il roage sa ii inchida gura lui Iulian.

Maine ii mituieste pe Bush si Husein

La toate aceste acuzatii Florin Cioaba a reactionat cu umor. El spune ca Imparatul Iulian nu este normal si ca probabil toata noaptea „cloceste” idei noi. „Eu in calitatea mea de pastor ma rog pentru sufletul lui. Crede ca Isarescu si Iliescu se manjesc pe maini cu bani de la el.

Maine poate spune ca a dat mita la Bush sau, mai stii, poate chiar lui Saddam Hussein”, spune Florin Cioaba.

Politia a luat masuri

In plus, Imparatul spune ca doar asa se poate explica balamucul provocat de supusii regelui Cioaba la palatul lui. Saptamana trecuta sute de romi au mers la Imparat cu sabii si l-au amenintat cu moartea. Pentru a se evita repetarea acelui conflict, Inspectoratul de politie din Sibiu a luat masuri, si doi agenti de ordine publica pazesc in permanenta palatul Imparatului Iulian.

Cioaba, securist

Iulian Radulescu cere insa si desecretizarea dosarului pe care ar trebui sa il aiba Florin Cioaba, pentru ca sustine ca a fost colaborator al securitatii. Imparatul spune ca daca si Mona Musca si-a cerut scuze in public si Florin Cioaba ar trebui sa ii urmeze exemplul. Florin Cioaba neaga insa toate acuzatiile.

„Va dati seama ce securist am fost daca in 1986 am fost inchis impreuna cu intreaga familie pentru ca am ridicat romii impotriva lui Ceausescu”, spune regele Florin Cioaba.