Sesiunea a doua a bacalaureatului continua astazi cu proba scrisa la limba si literatura romana. Probele orale s-au incheiat cu promovabilitate mare in intreaga tara. Rezultatele se vor afisa la 4 septembrie, cand se vor putea depune si contestatiile, iar pe 7 septembrie vor fi cunoscute rezultatele finale.

La proba de limba si literatura moderna promovabilitatea a fost de 99,74 %. La nivelul intregii tari, aceasta proba a fost sustinuta de 9.387 de absolventi, din 10.443 inscrisi. 24 de candidati au fost declarati respinsi pentru ca nu au reusit sa obtina nota 5, nota minima de promovare.

In 35 judete s-a inregistrat promovabilitate maxima, iar in Caras-Severin, Cluj, Galati, Neamt, Prahova si Bucuresti procentele de promovabilitate au inregistrat valori intre 96,00 si 99,19.

Candidatii care au sustinut examenul de bacalaureat intr-una din sesiunile anilor 2003, 2004, 2005 sau in perioada iunie-iulie 2006 si au fost declarati "respinsi" la probele scrise sau practice, au avut posibilitatea sa solicite recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni, inclusiv proba orala de limba si literatura romana.

In judetul Cluj, 857 absolventi de liceu s-au inscris la sesiunea de toamna a bacalaureatului.

La nivelul judetului, exista trei centre de examinare care functioneaza in Cluj-Napoca la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", Colegiul Tehnic de Constructii "Anghel Saligny" si Grupul :colar "Alexandru Borza" si o subcomisie la Colegiul Tehnic din Turda. Centrul zonal de evaluare este la Liceul Teoretic "Apaczai Csere Janos" din Cluj-Napoca.

La 30 august urmeaza proba obligatorie a profilului, scrisa sau practica. La 31 august este programata proba la alegere din aria curriculara specifica specializarii, proba scrisa sau practica, si la 1 septembrie proba la alegere din celelalte arii curriculare, scris sau practic.

Rezultatele intermediare vor fi afisate pe 4 septembrie. Cei care nu sunt multumiti de nota vor putea depune contestatii in aceeasi zi si vor afla rezultatele finale pe 7 septembrie.