Aglomeratia din centrul municipiului Cluj-Napoca va fi redusa semnificativ in momentul in care se vor finaliza lucrarile la strada Milton Lehrer, portiunea de langa Catedrala Greco-Catolica. Strada va face legatura intre Calea Turzii si Bulevardul Nicolae Titulescu, degajand zona de acces spre centrul orasului.

Primaria Cluj-Napoca a incheiat un contract cu firma SC Diferit SRL pentru executarea lucrarilor la strada Milton Lehrer, fosta strada a Strugurilor, pe portiunea de langa Catedrala Greco-Catolica din Piata Cipariu. Aceeasi firma a castigat licitatia organizata in 16 iunie si pentru strada Posada.

Lucrarile la strada Milton Lehrer care urmeaza sa faca legatura intre Calea Turzii si B-dul Nicolae Titulescu au fost demarate la jumatatea lunii iulie.

Lucrarile fac parte dintr-un program mai amplu al Primariei privind amenajarea strazilor din centrul municipiului. Conform datelor furnizate de Primarie, strada Milton Lehrer va avea trei benzi de circulatie de 3,50 m si doua trotuare. Lucrarile la acest obiectiv au in vedere reorganizarea circulatiei in pietele Avram Iancu, Stefan cel Mare si Cipariu, prin crearea de sensuri unice.

Aceasta va duce la fluentizarea traficului si redeschiderea circulatiei spre cartierul Gheorgheni.

In acelasi context, mai urmeaza sa fie amenajate intersectia strada Avram Iancu - Calea Turzii - strada Milton Lehrer si B-dul Titulescu - Piata Cipariu - strada Andrei Muresanu. De asemenea, vor fi amenajate si trotuarele din jurul Catedralei Greco-Catolice.

Lucrarile de modernizare la centrul Clujului includ si strada Posada care se va largi cu un trotuar si inca o banda, ceea ce inseamna ca va avea patru benzi de circulatie.

Valoarea contractului incheiat de Primaria Cluj-Napoca cu firma SC Diferit SRL este in valoare de 35 miliarde lei vechi, iar termenul de executie a lucrarilor este de 15 luni.