La finele saptamanii trecute a inceput scoala si in liceele clujene. Totusi, clopotelul a sunat mai melodios la noul Liceu cu Profil Sportiv (LPS) din Cluj-Napoca.

Dupa multi ani in care toate demersurile pentru infiintarea unui liceu cu profil sportiv in Cluj-Napoca s-au soldat cu esec, anul acesta, cu sprijinul autoritatilor locale si centrale, proiectul unui liceu cu profil sportiv in Cluj-Napoca a devenit realitate.

La deschiderea oficiala au participat, pe langa elevi, parinti si dascali si numeroase oficialitati locale, printre care primarul municipiului Cluj- Napoca, Emil Boc, subprefectul judetului Cluj, Calin Platon, sau directorul Clubului Sportiv Municipal Cluj (CSM), Ioan Manastureanu.

Subprefectul judetului Cluj, Calin Platon, a subliniat necesitatea infiintarii unui liceu sportiv in municipiul Cluj-Napoca. “Invatamantul este singura investitie sigura in viitor. Invatamantul clujean a dat de fiecare data dovada prin performantele sale ca merita tot ce este mai bun.

Mai mult, performantele sportive ale clujenilor au recomandat necesitatea infiintarii unui liceu cu profil sportiv. Speram ca pe viitor rezultatele pe plan sportiv ale elevilor de la acest liceu sa fie cat mai multe si sa vedem de cat mai multe ori steagul Romaniei fluturand la competitiile internationale”, a declarat Platon.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a subliniat faptul ca sintagma “oras de cinci stele” trebuia completata de un LPS. “Atata timp cat eu voi detine o functie publica voi accentua importanta educatiei si voi face tot ce-mi sta in putinta sa sprijin invatamantul.

Din fericire, dupa multi ani de stradanie, am reusit sa deschidem un liceu cu profil sportiv si la Cluj- Napoca. Eram printre singurele orase mari din Romania care nu aveau asa ceva. Tin sa-i asigur pe reprezentantii liceului de intreg sprijinul meu si al autoritatilor locale in demersurile lor de a promova sportul clujean”, a declarat Boc.

Ioan Manastureanu, directorul CSM Cluj, este foarte multumit ca proiectul liceului cu profil sportiv a devenit realitate. “Acest liceu este un vis mai vechi de-al nostru. Din nefericire nu s-a putut realiza mai devreme.

In perioada imediat urmatoare se va pune la punct infrastructura liceului iar elevii din clasele cu profil sportiv, care deocamdata isi desfasoara antrenamentele ca si pana acum, vor putea studia, si se vor antrena in incinta liceului. De asemenea, masa va fi luata tot in incinta liceului. In anul urmator va incepe constructia noii sali de sport, aceasta urmand sa fie una ultramoderna.

Acolo se vor putea antrena toti sportivii din liceu. Mai mult, se vor construi si o serie de terenuri sintetice. Suntem foarte multumiti de eforturile pe care municipalitatea le-a depus in vederea infiintarii acestui liceu. De asemenea tinem sa le multumim si autoritatilor judetene, care ne-au oferit sprijinul lor neconditionat”, a spus Manastureanu.