In toamna anului 2004, presa locala a aflat ca Nicolae Pop, redactorul-sef al fituicii finantate cu banii spalati ai famigliei Tarau, este implicat in traficul international cu tigari. GAZETA de Oradea a fost - ca de obicei - prima publicatie care a prezentat tentaculele acestei afaceri frauduloase si dedesubturile dosarului penal respectiv.

Imediat, finantatorul fugar al imundului ziar, zis si “Micul Cufurici”, l-a scos pe Pop din fruntea casetei redactionale. Patronul din umbra al acestei falimentare afaceri de presa, fiul fostului prefect PSD de Bihor, era foarte snsibil la asocierile de imagine ce se pot face intre el si “ziaristii” lui.

Implicat si el pana peste cap in contrabanda si in tot soiul de afaceri nelegale, lui Adrian Tarau nu-i convenea sa se spuna ca - pe acest criteriu “ocupational” - a tunat si i-a adunat pe toti in jurul lui! Totusi, dupa cateva saptamani, Pop a revenit ca redactor sef si, de atunci, continua sa improaste cu noroi si sa-i ponegreasca pe toti bihorenii care s-au opus,

deranjeaza sau se impotrivesc nelegiuirilor lor. Vom arata cu alta ocazie cum a dibuit Nicolae Pop slabiciunile lui Tarau. Pana atunci, in cele de mai jos, vom demonstra ca individul care semneaza “Nicu Pop”, precum stripteuzele grabite sa-si faca numarul, are serioase dereglari de comportament.

“Atu” care se pare ca l-a apropiat si mai tare de patronul fugar! Si ii mai uneste o “pasiune”: presa! De care inteleg sa se foloseasca in acelasi mod aberant. Nicu Pop si Tarau fac pe moralistii, pe o tribuna mustind de mizerie umana.

Striptease de cocota masculina

GAZETA a intrat de mai multa vreme in posesia unor fotografii care dovedesc gravele dereglari comportamentale ale tanarului Nicolae Pop, redactorul sef al fituicii lui Tarau. El cade deseori prada exceselor bahice, iar in aceasta stare are manifestari care se intersecteaza cu patologicul.

In mod repetat, Pop a sfarsit prin a se urca pe mese si a se dezbraca la piele, ceea ce constituie o forma suspecta de exchitionism. S-ar putea comenta ca acestea sunt chestiuni ce tin de viata lui privata. Initial, exact asa am apreciat si noi, si l-am lasat in necazul lui.

Dar aceste manifestari - asa cum rezulta din vestimentatia diferita a alcoolicului imortalizat in mai multe ipostaze - se repetau si aveau loc in public, in prezenta a zeci de persoane, multe oripilate de prestatia lui porcoasa.

In plus, se pare ca nenorocitul isi scrie mizeriile saptamanale in aceasta stare si, culmea impertinentei, ii acuza pe altii de simptomele bolilor lui! Medicii psihiatri, in numarul viitor, va vor explica de ce si cum se explica acest transfer de simptom.

Destrabalare in Inspectoratul Scolar Bihor

Ceea ce este cel mai grav insa - si acest fapt ne-a determinat sa intervenim - este ca bietul Pop are aceste manifestari vulgare in locurile publice! Multa vreme ne-am abtinut sa publicam dovezile foto ale “prestatiilor” lui jalnice din anumite localuri private, care pot gazdui ce clienti vor.

Dar cand un asemenea desfrau are loc in curtea Inspectoratului Scolar Bihor, intr-un local destinat tinerilor din judet, este cazul sa lasam la o parte orice reticenta! Este vorba de un abuz asupra proprietatii publice! Pentru ca, dupa ce , mai ales la inceput, Pop s-a prezentat numai pentru “o ciorba de burta si o vodca”, pe care uita sa le achite ospatarilor scandalizati din restaurantul administrat de Directia de Tineret Bihor, mai tarziu a inceput sa se obrazniceasca si sa aiba uneori pretentia de a fi servit exclusiv el si cercul lui suspect. De teama mizeriilor cu care se puteau trezi de la fituica lui Tarau, administratorii localului au cedat pretentiilor acestui veritabil santaj.

Unele dintre fotografii - dintre care am publicat numai o parte - stau marturie acestei cedari la presiuni.

Masuri de vidanjare sociala

GAZETA solicita, in primul rand, o reactie imediata din partea institutiilor vizate de aceste scandaloase abuzuri. Ancheta noastra jurnalistica pe aceasta tema va continua si ii invitam pe cititori sa-si exprime punctul de vedere in legatura cu scandalul Pop-Tarau-DJTS-ISJ Bihor.

Amintim, in avanpremiera partii a doua a materialului, ca una dintre participantele la aceste orgii a fost controversata Elena Albutiu, care, bunica in al saptelea deceniu de viata, a dat faliment cu avocatura si scrie la fituica! “Persoana de legatura” pentru stabilirea temei pe care sa-si scrie ineptiile este, ati ghicit, numai Nicu Pop, depravatul care a monopolizat si vizitele “dupa material” la domiciliul bietei frustrate.

Si mai haios este Pop, beat, cand se inchipuie primarul Oradiei! Putina rabdare, va rugam.

Exchibitionistul drag lui Tarau

Conform Dictionarului Enciclopedic de Psihiatrie, vol ll, Editura Medicala, Bucuresti, 1988, editat sub redactia dr. Constantin Gorgos, exchibitionismul este o manifestare intalnita mai ales la subiectii de sex masculin, constand in expunerea organelor genitale in fata unor necunoscuti.

Placerea pe care exchibitionistul o simte este rezultatul observarii reactiei de surpriza, frica, dezgust, la persoanele in fata carora se expune, reactie care ii creeaza, ca si voaieristului, sentimentul de superioritate. Exchibitionismul poate aparea temporar, legat de o situatie de umilire, dezonorare in familie sau la locul de munca, ca o necesitate de moment de a se simti superior.

La alcoolici, in afara perioadei de intoxicatie acuta (cand poate fi vorba de un fals exchibitionism, prin neglijenta vestimentara neintentionala), exchibitionismul apare in contextul decaderii morale, cu sfidarea normelor etico-morale, dar si ca tentativa de rezolvare a tulburarilor de dinamica sexuala aparute in urma consumului cronic si excesiv de alcool.