Marius Nicoara a tinut sa precizeze ca acest lucru nu va afecta, In nici un caz, parcul industrial, pentru ca Tetarom a mai primit oferte de investitii si din partea altor societati importante.

Realizarea Tetarom III, prin asocierea Consiliului Judetean cu Consiliul Local Floresti, care a acceptat sa dea o suprafata de circa 100 de hectare In zona poligonului de tragere, a pornit de la oferta companiei Nokia. Initial, s-a spus ca Nokia ar urma sa realizeze o investitie de 200 de milioane de euro. Ulterior s-au vehiculat chiar 300 de milioane de euro.

De altfel, CJ a initiat chiar si o hotarare privind preluarea unei suprafete importante de teren de la Romsilva si de la Consiliul Local Baciu (In jur de 15 hectare), astfel Incat pretentiile Nokia sa poata fi sustinute. Se vorbea despre realizarea unei hale imense de productie, chiar si despre un centru de cercetare. Toate acestea stau acum sub semnul Intrebarii.

Directorul Tetarom, Viorel Gavrea, spune ca niciodata nu a fost sigura aceasta investitie. In opinia lui, reprezentantii Nokia ar prefera, mai degraba, o tara precum Ungaria pentru proiectul lor. Gavrea spune, Insa, ca nu-si face griji In ceea ce priveste realizarea Teatrom si ca investitori vor mai veni.