La Tribunalul Timis a inceput, ieri, cercetarea judecatoreasca in celebra cauza de coruptie "Electrica-Banat", dupa ce timp de un an procesul a batut pasul pe loc, impiedicandu-se de tot soiul de chichite procedurale.

Sala de judecata s-a dovedit neincapatoare pentru asistenta sosita sa ia parte la proces, pe putinele banci din incapere inghesuindu-se avocati, inculpati sau apartinatori ai acestora.

La un moment dat, in timp ce gre-fierul de sedinta citea cu voce tare re-chizitoriul intocmit de procurorii Anticoruptie timisoreni, rand pe rand, avocatii au parasit sala de judecata, plictisiti de continutul lecturii pe care o cunosteau aproape pe dinafara.

Dupa cateva ore lungi, scurse alene, atmosfera s-a mai inviorat. Atat aparatorii, cat si acuzarea au trecut la "atac", declansand un adevarat "tir" de cereri.

Reprezentanta DNA a solicitat ca impotriva inculpatilor judecati in stare de libertate instanta sa ia masura interdictiei de a parasi orasul si tara pe timpul procesului.

Solicitarea a luat prin surprindere toate partile, in conditiile in care de mai bine de un an, de cand inculpatii au fost pusi in libertate "gratie" unei erori judiciare, multi dintre ei fac deplasari frecvente in afara granitelor Romaniei.

Cu exceptia inculpatilor Vasile Croitoru, a carui prezenta la proces este o adevarata raritate, si Sorin Sparchez, care inca din vara si-a luat "zborul" spre America, ceilalti inculpati au raspuns la aproape toate citarile in instanta. Ca urmare, judecatorii Tribunalului au respins solicitarea tardiva a procurorilor.

Procesul a fost amanat pentru 24 octombrie, data la care ar putea incepe audierea inculpatilor.