Componenta Consiliului de Actionari ai echipei de fotbal "Universitatea" Cluj a fost modificata recent prin intrarea intre parteneri a unei firme locale din domeniul transportului si lucrarilor publice. Este vorba de SC "Ben & Ben" SA, o firma extrem de controversata, in ultimii ani, numele acesteia fiind mentionat in contextul a numeroase scandaluri.

De la acuzatii privind obtinerea de lucrari pe criterii politice si pana la anularea unor contracte pe motive de proasta executie, "Ben & Ben" le-a facut pe toate.

Recent, compania a cumparat 6,5 la suta din actiunile clubului de fotbal. Din aceasta cauza recenta asociere a imaginii societatii cu echipa de traditie a Clujului le suscita celor mai multi semne de intrebare si suspiciunea ca in spatele investitiei de 3,1 miliarde lei sta, de fapt, dorinta de a-si spala fata.

Proprietarul societatii, Ioan Bene, este considerat in mediul de afaceri clujean ca fiind extrem de apropiat de PSD, sub guvernarea caruia societatea a crescut mai bine decat Feti-frumosii din poveste.

Daca in 1999 firma raporta o cifra de afaceri de 69 milioane de lei vechi si o pierdere de 16 milioane, in 2001 "Ben & Ben" nu a mai simtit decat gustul profitului, care a crescut ametitor de la an la an, ajungand la un procent, in 2004, de 38 miliarde lei.