Patru prahoveni si un bistritean au fost trimisi in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud pentru comiterea infractiunilor de complicitate la si tentativa de omor calificat. In urma cu cateva luni, acestia au participat la o reglare de conturi in lumea mafiota, atacand trei persoane intr-un bar din Bistrita cu bate de baseball si topoare.

Potrivit anchetatorilor, in seara zilei de 26 mai un grup de tineri a patruns cu bate si topoare in local unde au atacat, cu tinta precisa, cativa tineri care faceau consumatie la o masa. Dupa ce au impartit bate si lovituri de topor agresorii au fugit de la locul faptei cu o masina.

Trei bistriteni au fost grav raniti in timpul atacului. In urma cercetarilor, anchetatorii au stabilit ca la mijloc este vorba de o reglare de conturi specifica lumii mafiote. In scurt timp au fost efectuate cinci arestari pe numele prahovenilor Remus Rosca, Valentin Cretu, Marius Puchiu, Florian Marin si al bistriteanului Ion Istrate.

Anchetatorii au mentionat ca pe fondul unor neintelegeri anterioare cu partea vatamata Paul Horea Pop, zis "Blondu", bistriteanul Ion Istrate, poreclit "Fuji", a luat decizia de a se razbuna, in concret urmand "sa-i dea o lectie" sau "sa-l execute".

Astfel, acesta a luat legatura cu ceilalti patru inculpati prahoveni, domiciliati in Sinaia, solicitandu-le sa vina la Bistrita in acest scop.

Cei din urma au acceptat propunerea asa ca s-au deplasat cu un taxi la Bistrita. Aici au fost preluati de Ion Istrate, care le-a explicat ce asteapta de la ei. Conform rechizitoriului, atacatorii si-au petrecut noaptea la un hotel din oras, pe banii lui Istrate si nu au parasit localitatea pana nu si-au dus la indeplinire misiunea.

Dupa ce si-au identificat tinta intr-un local, acestia au "executat-o". Au cazut victime agresiunii si comesenii lui Paul Horea Pop. In urma atacului, cei batuti au suferit traumatisme multiple care au necesitat ingrijiri medicale prelungite.