Trupa Phoenix a plecat in turneu prin tara, pentru promovarea DVD-ului “Baba Novak” si pentru a readuce in atentia publicului piesele care au consacrat formatia. Publicul va primi gratuit DVD-ul pe care trupa il promoveaza. Clujenii vor putea asculta hit-urile marca Phoenix la sfarsitul acestei saptamani.

Una dintre cele mai longevive trupe din Romania, Phoenix, un nume ce nu mai are nevoie de cuvinte introductive, a pornit intr-un mare turneu dedicat fanilor din toata tara. Evenimentul are ca scop promovarea DVD-ului “Baba Novak”, pe care baietii l-au lansat anul acesta.

Membrii trupei vor prezenta hituri care i-au consacrat, dar si piese de pe ultimul lor album, lansat in toamna anului trecut, intitulat “Baba Novak”. Materialul cuprinde 12 piese in stilul consacrat al formatiei, cu influente etno, ce duc cu gandul la muzica anilor ‘70, dar si cu tente umoristice.

Conform criticilor muzicali, “in cel mai recent album al trupei este de remarcat balansul oriental interferat de elemente rock si citatul muzical reprezentat de balada populara romaneasca, ce induce sentimente triumfatoare”.

DVD-uri gratuite pentru public

Pe langa ocazia de a-i avea pe cei de la Phoenix concertand live, fanii vor mai avea parte de o surpriza, intrucat la intrarea in sala de concert, spectatorii vor primi gratuit DVD-ul pe care PHOENIX il promoveaza. Materialul cuprinde inregistrari live din concertul de anul trecut de la Sala Palatului, cand s-a lansat albumul “Baba Novak”.

Turneul de promovare al DVD-ului a inceput in urma cu o saptamana si include zece orase. Fanii din Constanta, Braila, Brasov si Pitesti i-au avut deja pe baieti alaturi pentru cateva ore. Astazi Phoenix poposeste la Craiova si maine la Arad. Clujenii se vor intalni cu trupa vineri, intr-un concert extraordinar, care va fi gazduit de Casa de Cultura a Studentilor.

Turneul va continua la Bistrita si la Iasi si se va incheia in 25 octombrie la Bucuresti, printr-un concert de zile mari sustinut la Sala Polivalenta.

Muzica pentru generatii

Trupa Phoenix este originara din Timisoara. Trupa a fost deschizatoare de drumuri in muzica romaneasca, abordand numeroase subgenuri ale rock-ului, de la rock and roll si beat, trecand prin progresiv, pana la hard rock.

Mai mult, Phoenix a fost prima trupa rock care a produs albume si piese inspirate din folclorul romanesc arhaic, constituind astfel una din formatiile muzicale care a creat un subgen al muzicii rock, etno rock-ul. Totodata muzica lor a ajuns sa fie iubita de multe generatii, de la copii la bunici, iar numele pieselor au devenit emblematice.