Documente STRICT SECRETE intr-un dosar civil (II)

Fals si uz de fals? In actele IPJ Maramures figureaza mai multe documente cu acelasi numar de inregistrare?

In materialul postat in data de 9 decembrie v-am prezentat un fapt cu adevarat iesit din comun: intr-un dosar civil au fost depuse, cu o seninatate dezarmanta si chiar de catre oamenii Inspectoratului Judetean de Politie Maramures documente STRICT SECRETE! Greu de crezut, dar intru totul adevarat. Si totusi...

Va spuneam ca in dosarul in care au ajuns documentele cu pricina ca „probe”, in contrapartida Inspectoratului cu fostul Sef de Serviciu Emil Bote, acum (doar) colonel in rezerva. Cine a decis depunerea lor, cine a hotarat sa faca asta fara a dispune, insa, in prealabil, desecretizarea acestora NU STIM.

Inca! Dar vom afla! Pentru ca nu e absolut nimic nou sub soare, sau, dupa cum zice o mai veche vorba romaneasca: „nu-i facuta sa nu fie stiuta!”.

Oricum ar fi si oricum s-ar pune problema, invederam clar factorilor decidenti care s-au apucat in draci sa-i controlezi pe toti si sa le controleze pe toate pe marginea acestui aspect sesizat - public! - de noi ca NOI n-am facut altceva decat sa ne informam cititorii.

"Adevarul va va face liberi!” a garantat Hristos. In numele Lui am pus si noi degetul pe rana, am semnalat aceasta neregula. Am publicat povestea si pe internet. Ca sa afle o lume intreaga... ce de "specialisti” ne inconjoara prin Maramuresul nostru bantuit de Teama! Context in care, indiscutabil, daca pana si cei in masura sa apere si sa respecte Legea - si care mai si sunt platiti regeste pentru asta! - o incalca cu atata seninatate si inconstienta, ce sa ne mai miram ca doi ministri sunt anchetati pentru, nici mai mult, nici mai putin decat... spionaj?!

Asta are, asta n-are! Care e castigatoare?

Va spuneam, in articolul de data trecuta ca, la data de 23.01.1998 col. Emil Bote a intocmit un Raport catre seful de-atunci al Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, col. Vasile Muresan. raport IMEDIAT aprobat de acesta. Fapt demn de absolut toata atentia noastra.

Ce nu v-am spus Dvs inca de atunci e faptul ca noi am mai gasit - prin aceleasi cosuri de gunoi ale patriei - si alte niscaiva hartii. Cum ar fi, spre exemplu PRIMUL si ADEV~RATUL Raport intocmit de acelasi Emil Bote in data de 22.12.1997. El a fost inregistrat la IPJ MM sub nr. 1888/22.XII.1997, dupa cum va spuneam.

Citam din el, ca dintr-un clasic in viata: "Domnule inspector sef, In 18.12.1997, comisia medico-militara a Spitalului Militar Cluj, in baza afectiunilor medicale, m-a clasat apt limitat in timp de pace si razboi, conform biletului de externare nr. 7266 din 12.12.1997.

Avand in vedere ca starea de sanatate nu prezinta tendinte evolutive pozitive, intrucat am peste 27 de ani vechime neintrerupta in Ministerul de Interne, in conformitate cu prevederile art 15 din Decretul 214/1977, rog aprobati depunerea dosarului de pensionare”.

Am citat corect, exact, desavarsit chiar! Am respectat intrutotul grafia... autorului. Dar, desi am facut asta cu o fidelitate absoluta, n-aveam cum scapa din vedere faptul pentru dl. lt. col. Dragos Teofil (Sef Serviciu Personal la IPJ MM) Vasile Muresan a notat urmatoarele, tot in 22.XII.1997: „Masuri conform ordinelor in materie”. In dreapta sus, acelasi col.

Vasile Muresan scria mare si clar: "Aprob”. Sub semnatura lui Emil Bote scrie „29.12.1997, Dl. Mr. (a se citi maior nu Mar! n.n.) Sa asteptam Decizia Spit militar apoi conform procedurii”. Urmeaza semnatura Lt. col. Dragos. Na, ca le-am descifrat pe toate!

Fals si uz de fals in actele IPJ?

Repetam: primul Raport al lui Bote a fost inregistrat sub nr. 1888/22.XII.1997.Repetam deoarece nu mica ne-a fost mirarea cand am mai descoperit si faptul ca mai exista o adresa cu acelasi nr. de inregistrare in analele Politiei Maramures. Mai exact, sub nr. 1888/29.XII.1997 (da, e adevarat!) col.

Vasile Muresan emitea/trimitea un raspuns, o adresa catre Fondul Proprietatii de Stat, Directia Administrativ-Personal, Bucuresti.

Iar citam cu exactitate desavarsita: "La adresa dumneavoastra nr 13/4520 din 16.XII.1997 va comunicam ca domnul Bote Emil a fost angajatul unitatii noastre pana in 22.XII.1997, data la care a solicitat trecerea in rezerva urmare clasarii medicale si declararii apt limitat serviciului militar.

Susnumitul totalizeaza 27 ani vechime neintrerupta in Ministerul de Interne, datele exacte urmand a fi precizate in documentele de lichidare. I s-a eliberat prezenta spre a-i servi la angajare in unitatea dumneavoastra”. Semneaza, bineinteles, col. Vasile Muresan, Seful Inspectoratului.

Inainte de a comenta ceva, trebuie sa dam citire si adresei la care vasile Muresan face referire, respectiv misiva Directiei Administrativ_Personal a FPS Bucuresti, iesita sub nr. 13/4520/16.12.1997: „Catre Inspectoratul de Politi al Judetului Maramures. Va rugam sa ne comunicati cel mai tarziu pana la data de...... acordul dv. cu privire la transferul in interesul serviciului la unitatea noastra a dl. Bote Emil cu incepere de la data de 01.01.1998”. Semneaza Director Vasile Timariu.

Asadar, avem o adresa a FPS din care rezulta clar faptul ca Emil Bote se dadea cumva „ranit”, devreme ce el isi pregatea ploile unui transfer in toata regula. Desi, paradoxal, la acea data figura in concediu medical! Dar mai avem si o adresa cu schepsis a dlui col. Vasile Muresan. Una care atrage atentia macar prin doua lucruri. Unu la mana: are absolut acelasi nr.de inregistrare ca si cel sub care a fost inregistrat primul raport al lui Bote. Doi la mana: din ea deducem clar faptul ca Bote Emil a fost angajatul IPJ MM doar pana la data de 22.XII.1997. Prin urmare, notele, notitele, recomandarile si sugestiile dlui lt.col. Dragos Teofil - cel care a ajuns pana la urma sa fie si martor in procesul/dosarul cu pricina?! - devin absolut INUTILE.

Ca sa nu subliniez cumva si faptul ca aceeasi adresa mai releva clar si faptul ca in IPJ MM, cel putin la cea vreme, nu stia deloc stanga ce face dreapta! Si invers!

Joc de glezna in acte publice. E voie la iei!

Revenind pe pamant, intorcandu-ne si la randurile scrise in articolul trecut, in care am precizat clar faptul ca in data de 31.12.1997 - chiar de Revelion! - acelasi col. Vasile Muresan il sanctiona „disciplinar” pe acelasi Bote Emil, nu ne putem retine o sama-ntreaga de-ntrebari.

Mai era sau nu mai era Bote Emil angajat al IPJ MM la data de 31.12.1997? Ca din adresa facuta de Muresan catre FPS rezulta clar ca nu. Atunci, pe cine puii mei l-a mai sanctionat Vasile Muresan?! Pe trecatorul de pe strada?

Apoi, de unde si pana unde mai apare, in data de 16.02.1998 o noua adresa catre acelasi FPS?! Ea este adresata, de data aceasta, de Serviciul Personal si Invatamant al IPJ MM - ha, ha, ha!, hi, hi, hi!, ho, ho, ho!, ha, ha, ha!, he, he, he!, hu, hu, hu! - adica de cel coordonat direct de mai tarziul martor Dragos Teofil, aceleiasi Directii Administrativ Personal a FPS.

Citam, tot ca dintr-un clasic in viata: "Urmare a adresei dvs nr. 13/4520/16.12.1997 va comunicam faptul ca domnul Bote Emil a fost trecut in rezerva, in conformitate cu prevederile art. 85 al 1 literea C din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare prin Ordinul ministrului de interne nr. 11/01159 din 31.01.1998”.

Remarcam aici faptul ca in locul lui Vasile Muresan semneaza lt. col. Dragos Teofil, in timp ce in locul lui Dragos Teofil semneaza, indescifrabil, altcineva.

Buuun! Le punem cap la cap si chiar ca ne crucim! Deci, Emil Bote, ca s-o taie linistit spre FPS face o cerere de pensionare in 22.12.1997. Care cerere e si aprobata Imediat! Apoi, desi el se dadea ranit, in concediu medical fiind, desi Muresan anunta oficial FPS ca Bote nu mai e in parohia lui de la aceeasi data, vine Dragos, la aproape doua luni distanta si zice... cu totul altceva.

Explicatii pentru urechi ciute

Din adresa catre FPS a lui Dragos Teofil martorul aflam ca Bote Emil a fost trecut in rezerva. Scurt si cuprinzator! Din cea a lui Vasile Muresan am aflat ca acesta nu mai lucra la IPJ inca din 22 decembrie. Din ordinul aceluiasi Vasile Muresan, dat de iel in 31.12.1997 am aratat ca Emil Bote a fost sanctionat disciplinar cu retrogradarea din functie. Dar si ca respectivul dosar e...

Secret de Serviciu! Dupa cum grait-a adjunctul IPJ Ioan Cupsa, pre care l-am citat in intregime in anteriorul articol.

Asadar si prin urmare, variante, variatiuni si... variatii. Clar si indiscutabil pe aceeasi tema!

P.S. Daca TOT n-o sa ne ieie baietii, daca tot ne va fi fiind dat a scapa de iei, SIGUR o sa va mai minunam batar un pic!