Patru traficanti de stupefiante, doi din judetul Alba, iar doi din Hunedoara, au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea intre 3 si 6 ani pentru detinere, trafic si consum de droguri de mare risc. Hotararea de condamnare a fost luata de Tribunalul Hunedoara, dosarul aflandu-se in prezent in atentia judecatorilor Curtii de Apel Alba Iulia.

Adrian Cristian Cozneac (25 ani), Mihai Miclea (24 ani), ambii din Petrosani, respectiv Florin Mircea Vercezan (23 ani), din Cugir, si Ciprian Groza (25 ani), din Sibot, au fost prinsi in flagrant de politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia in parcarea unui hotel din judet in timp ce incercau sa vanda 100 grame de hasis si 100 comprimate de Ecstasy.

Povestea retelei de traficanti a inceput in 2004, cand Adrian Cozneac a facut o vizita in Germania, ocazie cu care a consumat droguri cum ar fi hasis, cocaina, Ecstasy, LSD, procurate cu sume de bani obtinute din vanzarea unor bunuri furate. Pana in 2006, tanarul a mai fost de cateva ori in Germania, unde a consumat aceleasi tipuri de stupefiante.

Cu ocazia ultimei vizite in strainatate, Cozneac l-a cunoscut pe Mihai Miclea, de la care, dupa intoarcerea in tara, a cumparat mai multe comprimate de Ecstasy.

Investigator sub acoperire

Pentru a obtine probe concludente, politistii de la Crima Organizata s-au folosit de un investigator sub acoperire, cu nume de cod "Robi", si de un colaborator al acestuia cu nume de cod "Paul".

In iulie 2006, investigatorul si colaboratorul s-au deplasat pana la Petrosani unde s-au intalnit cu un alt invinuit in dosar - Mihai Gardan (scos de sub urmarire penala de procurori) - de la care au primit 5 comprimate de Ecstasy. Gardan le-a indicat acestora pe Cozneac, ca persoana care le poate procura droguri, el urmand sa plece in Portugalia.

O luna mai tarziu, "Paul" s-a intalnit cu Cozneac si Miclea in Petrosani, carora le-a solicitat 100 grame de hasis si 100 comprimate de Ecstasy. A doua zi, cei trei s-au intalnit in orasul Simeria, de unde s-au deplsat in localitatea Balomir (judetul Alba), iar aici urmau sa ia drogurile de la Florin Mircea Vercezan.

"Paul" nu a dorit sa se deplaseze la domiciliul inculpatului, el hotarand sa-i astepte in parcarea hanului "Surianu", aflat in apropierea DN 1. Dupa ce s-au intalnit, "traficantii" au negociat vanzarea unei pastille Ecstasy cu 2,5 euro, respectiv a unui gram de hasis cu 6 euro.

Vercezan avea depozitata "marfa" in locuinta bunicilor, de unde a luat 100 comprimate Ecstasy si 150 de grame hasis, impartita in doua cantitati de 100 grame si 50 grame.

La intoarcere a fost cooptat si Ciprian Groza, despre care restul "colegilor" au mentionat ulterior ca nu stia despre existenta drogurilor. In momentul in care au ajuns in parcarea unde ii astepta "Paul" si dupa ce acesta a solicitat sa vada drogurile inainte de a plati, mai multi politisti din Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia i-au imobilizat si retinut pe cei patru.

Cozneac si Mihai Miclea au fost condamnati la 4 ani de inchisoare, in timp ce Florin Vercezan a primit pedeapsa cea mai grea, de 6 ani inchisoare. In cazul lui Ciprian Groza, judecatorii Tribunalului Hunedoara au fost mai indulgenti, acesta "scapand" cu 3 ani de inchisoare cu suspendare.