Sibienii ignora aproape complet forumul deschis de IPJ pe propria pagina de internet l Intr-un an, doar unul din cele 11 servicii, cel al Politiei Rutiere, a fost "deranjat".

Pentru a asigura o cit mai mare transparenta activitatii pe care o desfasoara, si pentru a fi mereu la curent cu nemultumirile si reclamatiile sibienilor, Inspectoratul de Politie a Judetului a deschis in urma cu un an un forum pe site-ul propriu.

Daca e sa ne luam dupa numarul mesajelor primite, putem spune ori ca sibienii sint foarte bine informati si foarte multumiti de activitatea Politiei, fie ca habar n-au ca se pot adresa institutiei pe internet, in mod direct.

Forum ignorat

Forumul e deschis de un an si poate fi accesat pe link-ul http://sb.politiaromana.ro/forum. "Acest forum se adreseaza intregii comunitati sibiene, cuprinde diferite teme de discutie si inglobeaza toate serviciile din cadrul Inspectoratului. Am remarcat insa ca sibienii nu prea trimit mesaje, cel mai probabil din cauza ca nu stiu despre existenta acestui forum.

Dar speram ca lucrurile se vor schimba. Acum pregatim o versiune si in limba engleza, si una in limba germana, atit a site-ului IPJ, cit si a forumului. Totul va fi gata in aproximativ doua luni", declara subcomisar Dorin Cacoveanu, seful Serviciului Comunicatii Informatica din cadrul IPJ Sibiu.

Nelamuriti cu Codul

Din cele 11 Servicii din cadrul IPJ care au deschis cite un forum, doar Serviciul Politiei Rutiere a primit mesaje. Cam 20 de la inceputul anului si pina in prezent. Intre ele, si spam-uri. "Nu pot sa spun ca am avut multe mesaje. Doar 20 anul acesta. Insa marea lor majoritate erau legate de noul cod rutier.

Am primit multe mesaje, in care oamenii ne puneau intrebari legate de punctele amenda, cite si cum se acorda in diferite conditii, dar si unele mesaje care contin nemultumiri referitoare la munca desfasurata de agentii nostri in teren.

Toate mesajele au fost citite cu atentie, am dat curs sesizarilor si am identificat persoanele implicate in respectivele cazuri. In aceste conditii, ideea acestui forum este una foarte buna, deoarece reprezinta o alta modalitate prin care incercam sa fim transparenti fata de sibieni si incercam sa ii ajutam in acelasi timp", spune sbinsp. Bogdan Maxim, moderatorul forumului Serviciului Politiei Rutiere.

Probleme in teren

Cea mai "grea" critica adusa politistilor sibieni pe forum a fost aceea ca, prin prezenta lor in teren, in special in intersectii, se ingreuneaza mai tare traficul. Oamenii legii i-au raspuns politicos sibianului care a trimis mesajul ca, daca agentii nu ar fi prezenti in teren, pentru a dirija circulatia, ar risca sa ramina blocat cu masina in trafic, deoarece s-ar produce adevarate ambuteiaje.