Fabrica de mobila a firmei “Valea Romaneasca Prod Impex” SRL ce ii apartine liderului PLD Bistrita-Nasaud, Sabin Ilies, figureaza pe site-ul Ministerului Finantelor cu datorii de circa 370 de milioane de lei vechi, majoritatea la bugetul asigurarilor sociale de stat.

Ilies sustine ca nu stia ca are atatea sume restante, dar ca oricum nu ii este rusine, dand vina pe diferenta de curs valutar care i-ar fi provocat in ultimii doi ani pierderi de 200.000 de euro.

“Oricum o sa inchid fabrica si o sa semnez un contract cu ANL pentru construirea unui cartier rezidential”, a declarat, ieri, presedintele filialei PLD. El s-a plans ca diferenta de curs valutar i-a provocat in ultimii doi ani pierderi de 200.000 de euro, in conditiile in care unitatea, amplasata in intravilanul municipiului Bistrita, produce mic mobilier pentru export.

Ilies a mai spus ca nu ii este rusine ca are datorii, pentru ca toate firmele au la un moment dat datorii mai mari sau mai mici, si ca le va lichida in cel mai scurt timp pentru a putea semna contractul cu Agentia Nationala pentru Locuinte. “Este vorba de doua blocuri cu 120 de apartamente si mai multe case pe un teren de 1,5 ha.

Am cerut certificat de urbanism de la Primarie, eu pun la dispozitie pamantul si obtin toate aprobarile si avizele”, a explicat liderul politic.

Fabrica se ocupa cu productia de mic mobilier, a fost infiintata in 2004, iar in 2005 avea o cifra de afaceri de doua miliarde lei vechi.