Anuntata vanzare a pachetului majoritar de actiuni pe care Consiliul Local il detine la CFM “Universitatea Cluj” SA, se pare ca i-a pus pe jar pe potentialii investitori. Cel putin asa sustin primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, si presedintele Consiliului de Administratie al clubului de fotbal, Lucian Danciu. Ambii insa, refuza sa faca publice numele celor interesati.

“Au inceput sa apara investitori interesati de echipa «Universitatea». Conform clauzei de confidentialitate insa, nu pot sa spun despre cine este vorba”, a afirmat Emil Boc in plenul Consiliului Local, dupa ce a fost chestionat de consilierul PC Mircea Petric pe tema vanzarii actiunilor pe care CL le are la club.

Aceeasi pozitie a fost adoptata si de presedintele Consiliului de Administratie al SCS CFM “U” SA, societatea care administreaza clubul.

“Tentatia e mare, mai ales ca promovarea echipei in prima liga este foarte aproape. Oricum, nu pot sa va spun numele celor care si-au aratat disponibilitatea de a cumpara actiunile detinute de CL”, a mai afirmat Lucian Danciu.

Buget sustinut de CL

“Universitatea” a primit, ieri, o imensa mana de ajutor din partea Consiliului Local, care a votat alocarea a 3.000.000 de lei noi (30 de miliarde lei vechi), drept majorare de capital, pentru intreg anul 2007.

Propunerea initiala, de alocare a 1,7 miliarde lei pentru primele sase luni, a suferit, insa, o modificare, ca urmare a interventiei consilierului PSD Stefan Dimitriu, fost membru in conducerea clubului. El a propus ca deliberativul sa asigure alocarea a 2,6 milioane lei noi, adica exact atat cat au estimat sefii echipei ca este bugetul necesar pentru returul campionatului in curs.

In cele din urma, consilierii au acceptat propunerea, astfel ca “U” va primi din partea CL 2,6 milioane lei noi in cazul in care ceilalti actionari nu vor dori sa contribuie la sustinerea clubului. Totodata, in acest caz, ei isi vor pierde o parte din actiuni, care vor reveni Consiliului Local.

La sedinta de ieri a CL au participat aproximativ 50 de suporteri ai “sepcilor rosii”, care au izbucnit in urale cand a fost anuntata suma alocata echipei. Ei nu au parasit Sala de Sticla decat dupa ce le-au cantat consilierilor, primarului si celor doi viceprimari cateva cantece din repertoriul galeriei “Vecchia Guardia”.

Plecaciunile lui Danciu

La scurt timp dupa ce consilierii au votat majorarea de capital la “U” Cluj, presedintele CA al clubului, Lucian Danciu, a tinut neaparat sa ia cuvantul in plenul CL. El le-a multumit alesilor, dupa care si-a indreptat atentia spre rivalii de la echipa “CFR Ecomax”.

“Noi ii consideram pe ei colegii nostri”, a spus Danciu despre rivalii din Gruia, care de curand au mai lansat o sageata in directia “Universitatii”, despre care au spus ca este “echipa de milogi”.