Copiii din municipiul Sibiu vor avea, in acest an, un parc de distractii, cu personaje de basm, asemenea Disneyland-ului, dar mai mic. Primarul orasului, Klaus Iohannis, a spus ca acesta va fi construit de Primarie pe locul unei mlastini.

Primaria a promis ca parcul de distractii - primul de acest fel din oras - va fi gata in acest an si va fi populat cu numeroase personaje din desene animate. Viitorul mini-Disneyland va fi construit langa cel mai mare parc din oras, “Sub Arini”, si la distanta mica de Gradina Zoologica.

Deocamdata, pe locul viitorului parc se afla o mlastina de cateva sute de metri patrati, plina de stuf si de gunoaie aruncate de localnicii din zona. Accesul in viitorul loc de distractii se va putea face atat cu masina, dar si cu bicicleta sau rolele, pe prima pista de acest fel, special amenajata din judet.

In prezent, in orasnu exista nici un parc de distractii pentru copii, doar spatii de joaca, ale caror jucarii sunt din fier si lemn, in majoritatea lor, unele nefiind corespunzatoare normelor europene.

Primaria va mai construi in acest an si un strand nou si un camping, pe locul unui fost depozit de munitie, situat la marginea municipiului, in Padurea Dumbrava.

Administratia locala a decis ca, in acest an, sa investeasca in modernizarea orasului aproape 95 de milioane de lei noi, din care un sfert vor fi cheltuiti pentru canalizare, drumuri si parcari din cartierele marginase.