Responsabilii PD din judetul Cluj, care aduna semnaturi pentru listele de sustinere a candidaturilor la Parlamentul European, trebuie sa dea in fiecare zi raportul la Bucuresti si sa spuna cate iscalituri au adunat. Presedintele filialei democratilor, deputatul Daniel Buda, s-a aratat, insa, mirat ca acest amanunt a ajuns la presa.

"Ati aflat si asta?!", a replicat Buda, intrebat fiind de ce este necesar raportul zilnic la Centru. "Este o chestiune de partid interna, nu stiu de ce ati aflat-o. Le-am spus sa raporteze pentru ca trebuie sa am o situatie permanenta la ce se intampla", a mai explicat parlamentarul.

Masura impusa i-a iritat, insa, pe unii din responsabilii de adunat semnaturi, iar pe altii i-a amuzat. Liderul organizatiei din Huedin a partidului, Mircea Morosan, care este si director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, a afirmat ca el nu are de gand sub nici o forma sa dea raportul zilnic.

"Cum sa ma duc io pe cincisprezece comune in fiecare zi?! Io le-am spus ca raportez sambata, am un serviciu complex care nu-mi permite sa fiu plecat atata vreme. Nu pot in fiecare zi la ora 14.00 sa sun si sa zic ce si cum. Nu-s de acord cu procedura. Nu pot in fiecare zi, m-as tampi de tot", a afirmat Morosan.

Intrebat daca i se pare normala cerinta liderului PD Cluj, seful CJAS a replicat: "Credeti ca domnul Buda se ocupa cu asa ceva?! El e deputat, nu are timp... Secretara dansului primeste in fiecare zi informatiile si le trimite apoi la Bucuresti", a mai spus Morosan.

Liderul social-demolcrat a adaugat ca pentru fiecare responsabil zonal este fixata o norma generala de semnaturi, pe care acesta trebuie s-o realizeze zi de zi. "Nu se poate la tara cum vor ei. Noi adunam semnaturile, da’ sa raportezi in fiecare zi...?!", a mai spus acesta.

Pentru a putea participa la alegerile pentru Parlamentul European, PD trebuie sa adune 200.000 de semnaturi pe listele de sustinere.