Romanii, au facut coada la aproape orice, zahar, paine, ulei si celebrii adidasi de porc. Dupa decembrie 89 preferintele romanilor s-au schimbat: una dintre ele -sport national- creditele.

Bancile, locul unde multi dintre dvs isi petrec mare parte din timp, sunt pentru majoritatea cetatenilor un factor de risc fizic foarte ridicat din cauza ca in aceste institutii lipsesc aproape cu desavarsire normele de securitate impuse pentru acest tip de activitate.

Tipi care pazesc aceste institutii nu au nici o dotare speciala, numai pistoale de tip Arici- Pogonici cu care nu o pot speria nici pe Scufita Rosie damite pe lup care probabil ar rade si s-ar distra ca la desene animate.

Pistol si atat, nici o vesta anti proiectil nimic, oameni astia isi risca inutil viata, totul fiind o formalitate pe care o indeplinesc din cauza ca au nevoie de o slujba si un mijloc da as castiga traiul pe post de tinte vi si sacrificabile.

Ca orice mic interpinzator am nevoie de un cont si efectuez operatii bancare. Ma sperie cand ajug la caserie sa vad cand se deschide sertarul cu bani si nu exista nici un mijloc de protectie. Personal mi se pare o curata nebunie. Am avertizat de mai multe ori agentul bancii ca nu este o practica normala.

In vest banciile au toate buncar la subsol care este deobicei blindat si se folosec cilindrii de plastic care sunt transportati folosind tuburi cu aer comprimat. Practic se pune ordinul de plata sau chitanta se trimit in buncar si de acolo se trimite suma ceruta. In caserie nu exista bani lichizi, si desigur aceste unitati sunt sigure.

Mult timp, ocrotiti de saracie, romanii s-au delectat cu filmele in care o banda sau alta realiza lovitura de gratie. Deschiderea sucursalelor de banca in chioscuri din cartiere unde nu exista nici cele mai elementare norme de securitate, va creste alarmant riscul criminalitatii.

Da parca mai conteza ca mai moare unu-altul in Romania, tara unde totul e posibil de ce sa te duci sa dai o lovitura in banca, cand poti aranja cu directorul o afacere de tipul girez cu bicicleta, sau mai bine cu calul de la bicicleta constructia unui Mall, si mai iti da banca si bani si o eXcursie in Bahamas ca esti client de baza.

In inchiere, doresc sa atrag atentia ca in orasele din Romania, pe langa cartierele rau famate, riscul cel mai mare pentru cetatean il constituie bancile.