Cladirea in care functioneaza Spitalul de Psihiatrie din localitatea aradeana Mocrea este in plin proces de reabilitare, dupa ce Consiliul Judetean (CJ) a alocat 700.000 lei pentru realizarea lucrarilor respective. Potrivit directorului unitatii medicale, Monica Pele aici sunt internati 140 de pacienti cu afectiuni psihiatrice sau cu retard mintal.

"Majoritatea pacientilor internati au diagnosticul de schizofrenie, insa exista si un procent ridicat de persoane cu dizabilitati intelectuale, dar si pacienti cu deficiente neuromotorii", a afirmat Monica Pele.

Spitalul de Psihiatrie functioneaza intr-o cladire veche de tip "conac". La parter se afla sectia de barbati, iar la etajul cladirii este cea de femei. Unitatea medicala se afla pe un domeniu de sase hectare, iar patrimoniul acestuia a trecut, in 2003, sub autoritatea CJ.

In luna noiembrie a anului trecut, administratia judeteana a alocat 700.000 lei pentru refacerea intregii cladiri. De asemenea, o suma importanta de bani a fost alocata si de Ministerul Sanatatii. "Spitalul era intr-o stare deplorabila. Odata alocati banii, s-au schimbat efectiv conditiile celor care sunt internati.

S-au facut reparatii, respectiv au fost inlocuite pardoselile vechi din podele de lemn cu cele din rasina epoxidica. Acest material este mai putin dur, fiind evitate diferitele accidente. Au fost amenajate chiar si incaperi de sterilizare, precum si un depozit de medicamente la etaj", a declarat presedintele CJ, Iosif Matula.

Directorul spitalului de la Mocrea a mai spus ca lucrarile vor fi finalizate pana la inceputul lunii iulie.