Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor au demarat o serie de cercetari cu privire la modul in care clubul FC Bihor a efectuat unele transferuri.

Ancheta a pornit de la controlul privind modul de gestionare al patrimoniului, efectuat de controlorii financiari din cadrul Camerei de Conturi Bihor, in perioada decembrie 2006 - ianuarie 2007. Cu ocazia verificarilor au fost evidentiate disfunctionalitati in "promovarea unei politici echilibrate de transferuri vizand in primul rand conservarea patrimoniului clubului".

Printre transferurile care ridica semne de intrebare se numara cele ale lui Cosmin Vatca, Daniel Stan si Ramses Gado catre clubul Otelul Galati. In privinta acestora, inspectorii au descoperit "suspiciuni asupra legalitatii perfectarii acordurilor de transfer".

"Procesul verbal de constatare al Camerei de Conturi a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, care efectueaza cercetari privind aspecte ale legalitatii respectivelor transferuri vizand lipsa documentelor ce trebuiau intocmite de comisia de negociere a transferurilor constituita la nivelul clubului", a declarat procurorul Dorel Motiu.

Totodata, alte aspecte care au atras atentia procurorilor sunt cele legate faptul ca aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor a fost o operatiune ulterioara celei de incheiere a acordurilor de transfer, precum si faptul ca exista o disproportie vadita intre suma de transfer ce figureaza in evidentele contabile ale clubului Otelul Galati si cea care figureaza in evidentele contabile ale clubului FC Bihor Oradea.

Totodata, mai multe aspecte din activitatea clubului, din perioada in care in fruntea lui se afla Alexandru Satmari, se afla in atentia procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea.