Doina Harda, consilier local in CL Alba Iulia, a atras atentia asupra unei hotarari trecute in sedinta de consiliu local de marti, 27 februarie, unde, zice ea, este vorba de „vanzari de terenuri in baza unor contracte-fantoma”.

Deste ce este vorba: in 1998 s-a incheiat Contractul de asociere in participatiune cu numarul 19255/10.02.1998 intre Consiliul local Alba Iulia si SC Sifor SRL, societate care a administrat in centrul municipiului o piata de marfuri industriale pe o suprafata de teren de 1570 mp si care "de fapt, nu si-a indeplinit obligatiile contractuale”, zice consiliera Harda.

Contractul, spun consilierii, prevedea ca in cazul in care CL Alba Iulia doreste sa instraineze terenul care face obiectul acestui contract, sa acorde intaietate SC Sifor SRL.

Aceasta firma a vandut afacerea firmei Nik Bau SRL. Contractul nu s-a reinnoit cu Nik Bau, dar, pe baza contractului care exista cu firma Sifor, firma Nik Bau cere vanzarea terenului, care este in domeniul privat al municipiului Alba Iulia, fara licitatie, unde vrea sa construiasca un complex de locuinte colective.

"Odata cu vanzarea afacerii catre Nik Bau SRL, contractul si-a pierdut valabilitatea. Cu alte cuvinte, potrivit legii, CL nu are nici o obligatie contractuala in acest sens fata de SC Nik Bau SRL, cu care nu exista incheiat nici un contract”, spune consiliera Harda.

Cererea inaintata de SC Nik Bau SRL face referire la un act aditional la acest contract al carui titular nu este Nik Bau SRL, actul aditional nr. 290/2007, care nu se stie cand a fost aprobat de consilierii locali fiindca am cautat de ne-au sarit ochii prin materialele de sedinta din lunile ianuarie si februarie 2007 dar nu am gasit respectivul proiect de hotarare pe care sa-l fi votat consilierii.

Se mai vorbeste in cerere si de, citam: "Suntem viitorii proprietari (beneficiarii promisiunii de vanzare-cumparare nr. 159/11.12.2006) privind imobilele...” despre care este vorba.

Cum nu mai avem dosarul de sedinta pe luna decembrie si cum in siteul Primariei n-am gasit strop de informatie, nu stim cum este cu aceasta promisiune de vanzare-cumparare, asa ca nu va putem spune nici dvs.

In aceste conditii, potrivit Legii administratiei publice locale, vanzarea terenurilor respective se poate face doar prin organizarea unei licitatii publice.

"Chiar daca asta spune legea, fapt semnalat de noi in cadrul sedintei de marti, consilierii pedisti impreuna cu aliatii lor au ignorat din nou legislatia si au decis vanzarea terenurilor catre firma in cauza, prin negociere directa, plecand de la pretul de 100,5 euro/m2 plus TVA, in loc ca pe aceste terenuri sa fie construite locuinte ANL pentru tineri, asa cum am propus noi, consilierii PSD.

Deci, unde-i lege-i si tocmeala. Ca doar ei sunt «tari, pentru ca sunt la putere», dupa cum chiar au declarat in cadrul sedintei!”, spune Doina Harda.

Din aceste considerente, Doina Harda si Dorin Sandea, consilieri locali municipali PSD, sunt hotarati sa atace aceasta hotarare.