Partidul Liberal Democrat si-a lansat sambata, 3 martie, filialele de pe litoral. Este vorba despre Mangalia, Eforie si Techirghiol, la actiune participand reprezentanti ai Biroului Judetean Provizoriu al PLD Constanta, alaturi de deputatul Mona Musca.

Aceasta din urma a fost si principala "atractie“ a simpatizantilor sau chiar a celor care nu cred in "lansarea” PLD-ului.

La casele de cultura din Mangalia si Techirghiol si in sala de conferinte a Hotelului „Europa“ din Eforie Nord, o buna parte a celor prezenti la intalnirea noilor filiale ale PLD au venit din simpatie pentru... Mona Musca, deci nu pentru a-i asculta pe ceilalti politicieni ai formatiunii.

Vizita delegatiei in sudul litoralului a inceput cu vizita la fabrica textila „Lumotex“ din Mangalia, unde angajatele s-au plans Monei Musca de salariile foarte mici pe care le primesc, desi volumul de munca este destul de mare.

Au fost vizitate, ulterior, Centrul Cultural "Euxin”, unde filiala locala a PLD si-a prezentat presedintele - Ioan Griguta - si vicepresedintii, iar apoi organizatorii au ajuns la Eforie Nord, la Hotel "Europa”.

Aici localnicii au facut cunostinta cu liderul PLD Eforie, Mircea Paraschiv, in timp ce, la Techirghiol, functia provizorie este detinuta de Petre Nicolae, fostul primar al comunei. In fine, in incheierea vizitei pe litoral, membrii Biroului Judetean Provizoriu al PLD Constanta au sustinut o conferinta de presa, la acelasi hotel din Eforie Nord.

Pensii majorate "de la buget”

Noua formatiune politica, inregistrata cu forme legale in urma cu numai cinci zile, si-a propus ca, pe langa sprijinul acordat presedintelui Traian Basescu, sa duca o politica "anti-oligarhica“, dupa cum afirma Mircea Iustian, deputat si presedinte al PLD Constanta.

"Partidul Liberal Democrat este format, la ora actuala, din 80% oameni care nu au mai fost inscrisi in vreo formatiune politica si numai 20% din fosti membri PNL”, a declarat Mona Musca. "Principalele proiecte pe care le vom sustine privesc diferitele aspecte ale vietii sociale si economice ale romanilor.

Printre acestea, vom sustine un nou proiect de lege cu privire la recalcularea pensiilor. La ora actuala, un pensionar primeste, in medie, 55% din salariul mediu pe economie, in timp ce noi propunem ca, cu bani de la bugetul de stat, sa alocam 70% din aceasta suma, astfel incat sa se ajunga la puterea de cumparare a anului 1989".

Totodata, PLD-ul va sustine infiintarea de institutii de invatamant prescolar de stat, unde mamele care vor sa se reintoarca la munca sa isi lase odraslele.

"Circ” pe banii contribuabililor in Parlamentul Romaniei

In cel mai scurt timp, imediat dupa ce se va stabili data exacta a unui eventual referendum national privind votul uninominal, PLD va demara o campanie de sprijinire a proiectului presedintelui Basescu: "Politicienii sustin un astfel de proiect, dar cand vine vorba de votarea sa in Parlament, acesta „cade”.

Se stie foarte bine ca populatia doreste initierea unui astfel de referendum, pentru ca, prin votul uninominal, votatii vor trebui sa dea socoteala in fata electoratului care, la randul sau, va fi mult mai responsabil atunci cand aplica sampila de vot.

PLD sustine varianta de vot uninominal propusa de Asociatia Pro Democratia - o imbinare a votului uninominal cu procentele obtinute de fiecare formatiune in parte. Totodata, sustinem si reducerea numarului de parlamentari”, a declarat Mona Musca la conferinta de presa de la Hotel „Europa”.

Reprezentantii Partidului Liberal Democrat afirma ca, in momentul actual, nu mai exista in Parlamentul Romaniei, opozitie si "putere”: "PNL-ul merge mana in mana cu PRM-ul, PC-ul si PSD-ul.

Intr-o tara unde nu mai exista controlul opozitiei asupra puterii, in care oamenii politici au luat-o razna, iar in Parlament are zilnic loc un circ de toata frumusetea, pe banii contribuabililor, democratia este in pericol”, a conchis deputatul PLD Mona Musca.

In "teritoriu”, le-a fost prezentat membrilor si simpatizantilor PLD Constanta si candidatul formatiunii la Parlamentul European. Este vorba despre fostul sportiv de performanta, jucator de rugby la "Farul” Constanta, Florian Constantin, care considera ca, principalul sau atu in aceasta cursa il constituie faptul ca nu a mai fost, pana in prezent, inregimentat politic.