Primul complex comercial de tip mall din Targu-Mures va fi construit si administrat de firma clujeana SC "Matrix Investment" SA, care ii apartine omului de afaceri Daniel Dulau.

Conditiile in care a fost atribuit terenul pe care va fi construit mall-ul au starnit reactii in randul societatii civile si a contestatarilor lui Dorin Florea, care au reclamat existenta unor interese obscure la mijloc.

Presedintele Asociatiei "Valea Soarelui", Dan Calin Tocaciu, unul din contestatarii concesiunii catre SC "Matrix Investment" SA, spune ca prin aceasta scutire de taxe municipalitatea ar fi pierdut 240.000 de euro. Tocaciu acuza firma clujeana ca s-ar fi facut stapana pe o suprafata mai mare de teren decat cea concesionata.

De cealalta parte, autoritatile locale afirma ca SC "Matrix Investment" SA s-a angajat si a realizat un pasaj pietonal subteran in zona, pasaj inceput de municipalitate in 1996 si pentru finalizarea caruia nu au mai fost bani in bugetul local.

Terenul pe care construieste "Matrix Investment" primul mall din Targu-Mures a fost vanat si de alti investitori. Aici a vrut sa vina si magazinul Billa, insa Primaria Targu-Mures a impus conditia ca aici sa se construiasca o cladire care sa se integreze in peisajul urbanistic local si nu un magazin tip hala.

Potrivit directorului general al societatii "Matrix Investment", Octavian Ros, "proiectul centrului comercial va fi finalizat in trimestrul patru al acestui an. Investitia totala, cu costurile constructiei pasajului pietonal subteran se ridica la 17 milioane de euro, iar suprafata comerciala va fi de 15.000 de metri patrati".