Ieri, la Sinaia, in cadrul unui simpozion national sustinut de catre Administratia Nationala a Apelor Romane, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Prahova, Marian Mocanu a propus un proiect privind reabilitarea Barajului Paltinu, cu bani de la Uniunea Europeana. „Nu este vorba ca barajul nu este functional la ora actuala. Nu avem probleme la acest capitol.

Incercam sa profitam de situatie si astfel, sa facem lucrari mari, de intretinere, exploatare si mai ales de modernizare, carora noi ca filiala, nu le putem face fata din punct de vedere financiar,” ne-a spus Marian Mocanu.

Pentru punerea in siguranta a tuturor lucrarilor efectuate pana in prezent la Barajul de la Maneciu sunt necesare circa 7,7 milioane de euro, bani pe care directorul Mocanu spera sa-i primeasca. In plus Sistemul de Gopodarire a Apelor Prahova se confrunta cu o problema: utilajele necesare pentru reparatia diverselor defectiuni sunt vechi de peste 30 de ani. In astfel de conditii, pericolele pot aparea oricand si oriunde.