Prime grase de Paste in Primaria Ploiesti

de Marius Nica, Andreea echimescu     Monitorul de Prahova
Luni, 2 aprilie 2007, 0:00


(Foto: )

Iepurasul va fi unul darnic cu cei 358 de angajati ai Primariei Ploiesti, care vor primi un ajutor de Paste echivalent cu echivalentul unui salariu mediu brut pe institutie, adica 1210 lei.

Efortul bugetar, suportat din bani publici, va fi de aproximativ 435.000 de lei, adica 130.000 de euro! „Este un drept prevazut in contractul colectiv de munca”, a declarat Alina Istratescu, purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti.

Alte institutii bugetare din Prahova care vor acorda prime de Paste sunt Directia Muncii si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, dar sumele sunt mult mai mici, aproximativ 200 de lei pentur fiecare salariat. „Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale ne acorda aproape lunar un stimulent, in functie de incasarile pe care noi le aducem la bugetul asigurarilor sociale de stat.

De Paste ministerul s-a aratat a fi mai generos si ne-a dat un procent mai mare. In consecinta, angajatii Directiei vor fi premiati de Paste cu o suma de bani, estimata in medie la doua milioane de lei vechi” a declarat Dumitru Militaru, directorul Directiei Generale de Munca si Solidaritate Sociala Prahova.

Oamenii care lucreaza in sistemul protectiei sociale spun ca desi suma pare a fi una modica, pentru ei inseamna foarte mult, in conditiile in care media salariala pe institutie nu depaseste 600 de lei noi. „Decat deloc, mai bine si asa. Noi avem lefurile foarte mici”, se plange unul dintre angajatii directiei.

Alti sefi de institutii au gasit „portita” legala pentru a oferi stimulente financiare angajatilor. „Vom plati orele suplimentare, iar fondul lunar de premiere se va imparti la inspectorii care au alergat mai mult”, a declarat Marius Taut, directorul Directiei Sanitara Veterinara Prahova.

Ajutorul de Paste este prevazut in contractul colectiv de munca incheiat la nivelul Primariei Ploiesti. Acest drept salarial a fost castigat in instanta acum doi ani, in urma unui proces intentat de Prefectura Prahova, institutie care a contestat legalitatea acordarii unor prime, precum ajutorul de Paste, ajutorul de Craciun sau decontarea unui rand de haine.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

146 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by