Depozitul de maculatura de la SC Vrancart Adjud a fost cuprins de flacari ieri dupa-amiaza. Focul puternic a creat panica printre angajati, care au solicitat interventia imediata a pompierilor si a politiei locale. La fata locului s-au deplasat in prima faza autospecialele de la statia Adjud, ulterior fiind solicitat si ajutorul atrei autospeciale de la Focsani. Actiunea a fost coordonata de adjunctul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, colonelul Paul Rotaru. "Incendiul s-a produs la depozitul de maculatura. Focul nu prezinta un pericol deosebit, arzind mocnit. Am reusit sa stabilizam flacarile si nu exista pericolul de extindere la linia de productie", a spus col. Paul Rotaru.

Din cauza vintului care a batut in zona Adjudului focul s-a extins si a distrus ocantitate importanta de maculatura. In ajutorul pompierilor au fost aduse cinci vole, apartinind societatii adjudene, care au fost folosite pentru rascolirea maculaturii si stingerea mai usoara a incendiului. Directorul Vrancart Adjud era plecat din localitate in momentul izbucnirii focului, dar s-a intors in cel mai scurt timp la serviciu. "Nu a fost afectat procesul tehnologic, activitatea unitatii decurgind in continuare normal. Nu au existat victime, focul inca arde mocnit, dar totul este sub control.

Am asigurat apa si hrana celor care lucreaza pentru stingerea incendiului. Deocamdata,pagubele nu le putem estima si nu cunoastem cauza. Pot spune ca la Vrancart au mai fost inceputuri de incendii dar astfel de incidente nu sint frecvente la societatea noastra", ne-a spus Mihai Botez, director Vrancart Adjud. La societatea adjudeana au sosit si politistii locali care, impreuna cu specialistii de la ISU Vrancea, vor continua cercetarile pentru a stabili cauzele si imprejurarile in care s-a produs focul. Pompierii au localizat relativ repede incendiul, dar pentru stingerea lui au lucrat ore bune.