Florin Bancos a fost turnator cu acte in regula

Consilierul jude]ean PRM a fost cercetat si in cazul spargerii unei gradinite din Baia Mare.

In numarul trecut al publicatiei noastre am scris despre afacerile oneroase ale consilierului judetean PRM Florin Bancos, (inca) lider al junilor din aceasta formatiune politica si exvicepresedinte in echipa demisa recent de tribunul Vadim.

Am relatat faptul ca la firma "Los Angelos” SRL din Baia Mare, cu depozit situat pe B-dul Independentei, exact la iesirea din oras, pe stanga, comisarii Garzii Financiare si ofiteri de la Serviciul Economic din cadrul IPJ Maramures au descoperit vreo 15 camione de grinzi si cherestea.

Fara acte de provenienta, bineinteles! Marfa, in valoare de vreun miliard de lei vechi a fost confiscata, iar amenda cuvenita s-a ridicat la exact una suta milioane de lei. Tot vechi!

Semne de intrebare si semnale

Toata marfa s-a gasit acolo unde, desi aprobarile sunt numai pentru functionarea unui depozit de material lemnos. Radu Mitica Pop, administratorul acestei societati si taman fain asociat al „marelui politician” aflat in plina vietuire si pe val isi inalta ditamai casoaia de locuit in incinta.

Banuim ca ilegal, ca starea in cauza nu-i prea este deloc straina acestuia sau asociatului sau, al carui tata "de politician” ii si tine lui contabilitatea la firma in cauza. Sau, in cazul fericit in care are vreo astfel de patalama, adica autorizatie de constructie, mai ca am curajul sa jur cu manuta pe inima ca de viceprimarul Ovidiu Stefan e semnata (si) aceasta.

Marfa-n cauza o au fost saltatara cei comisari, ea fiind data-n custodia "finantistilor”, care vor mai petici pe undeva vistieria statului astfel. Dar, pentru ca-n orice ecuatie e si un dar, politistii de la Economic au extins cercetarile "peste deal”, la toti furnizorii lui... Radu.

Si-atunci sa vezi minune, nene! Cum se va transforma tata tarasenia dintr-o contraventie mica intr-o infractiune cat casa pe care si-o face cu mana lui proprie si personala!

Afaceristi cu firme desfiintate si televizoare furate

Dedat tare la cele "buzunaresti”, duetul Radu Pop - Florin Bancos are deja un pic de istorie in domeniu. Ei au infiintat impreuna SC Forarin SRL Baia Mare. Povestea afacerilor cu lemne incepe atunci. Paradoxal, tot din zona Moisei-Borsa aduceau marfa. Acum firma este lichidata, lasata fara activitate.

La inceput aceasta firma se ocupa cu vanzarea de cafea, vraf sau prin aparate specializate, cafea adusa, "la prima mana” de (atunci) chestorul Camerei Deputatilor, Nicu Vasiliu, totodata si presedinte pe tara al junilor PRM-isti.

De ce trebuia desfiintata o asemenea firma rentabila? Raspuns simplu: pentru ca oamenii simteau nevoia sa-si stearga urmele. Cat mai exact si profund cu putinta. Ar putea fi un raspuns! Insa, acte cat se poate de serioase par a mai da si o alta varianta de raspuns. In acea perioada "de gratie” s-a dat o spargere la Gradinita "Step-By-Step” din Baia Mare.

Coincidenta sau nu dar, din cate se pare, din cate cam reies de prin anume acte inca "nesterse” de mana grijuliului tanar politician dornic de parvenire cu orice pret, exact ei erau implicati in poveste.

Florin Bancos era atunci seful de cabinet al senatorului "raposat” Maria Ciocan si sef mare de tot peste tineretul PRM-ist, iar sotul directoarei de la gradinita cu pricina, fost ofiter MApN, dl Libotean era, pe atunci, vicepresedinte la PRM Baia Mare.

Un motiv destul de intemeiat pentru ca sa se incerce in draci musamalizarea cazului! Ancheta politistilor a subliniat implicarea celor doi in "spargerea secolului”, via Baia Mare. Ei luasera ceva televizoare, calculatoare si o combina muzicala.

De capul povestii s-a dat cumva si o data cu gasirea unui televizor in curtea unuia dintre "furnizorii” lui Radu. Il dadusera in numele SC Forarin SRL Baia Mare, ca acont pentru un nou transport de lemne. Combina muzicala n-a mai fost de gasit. Paradoxal!

Coincidenta sau nu dar, la scurta vreme, (cica) in numele Organizatiei de Tineret a PRM Maramures, actualul consilier judetean a donat gradinitei cu pricina - da, ati ghicit! - exact o combina muzicala.

Florin Bancos a scapat basma curata cumva, dar Radu Pop Mitica s-a ales cu o condamnare cu suspendare. Prin 2002. Cica pentru ca fusese recuperat prejudiciul!

Bancos i-a turnat pe cei care i-au sters urmele

Deja experimentat in afacerile cu lemne, Florin Bancos - omul cu neamuri mari prin SRI! - s-a dat "virgin” la un moment dat.

Avand gustul amar al confiscarii unui convoi de masini in anul 2001 sau 2002, pe raza comunei Dragomiresti, cand salvarea i-a venit de la exdeputatul Luca Stefanoiu PRM-PSD, cel acuzat de omorarea unui copil - tot pentru ca marfa n-avea acte de provenienta! - omul nostru s-a hotarat sa-si indrepte imaginea.

Zis si facut! Cand s-a lasat cu un nou control din partea Garzii Financiare Maramures, logic, cei doi comisari au gasit foarte multe nereguli. Ca si la controlul de acum 10 zile! Atunci, incercand s-o dea "la mangleala”, Florin al nostru a cautat sa cada la pace cu cei doi.

Zis si facut! Numai ca, dupa ce comisarii au acceptat sa taca, in contra unei sume de bani, cand s-au dus sa-si ridice banii, la locul si la data stabilita de Florin, au fost saltati de "confrati”. Flagrantul facut l-a transformat pe Bancos in inger, i-a dus pe cei doi comisari la inchisoare.

Tocmai pentru ca au refuzat sa-l amendeze pe politician si pentru ca nu i-au confiscat marfa gasita fara acte!

Unul dintre ei este acum in pensie, a fost condamnat si abia anul trecut s-a eliberat din penitenciar. Altul a murit din cauza unei tumori pe creier, se pare ca din cauza unei batai primite-n detentie.

Florin Bancos va fi exclus din partid

Actualul presedinte interimar al filialei PRM Maramures - decapitata de Vadim "pentru ca-s mafioti, mama lor!” - exsenatorul Mircea Mihordea, ne-a confirmat telefonic cele de mai sus.

Tot el ne-a mai spus ca, in urma celor publicate deja de noi in numarul trecut a propus ca la urmatoarea sedinta a Consiliului de Conducere sa se ia serios in calcul excluderea "descurcaretului” politician veros. Chiar daca acesta este sustinut cu ardoare de deputatul Angela Buciu.

Decizia exsenatorului Mihordea se vrea o continuare a liniei deja impuse de Vadim, anume aceea de "curatare a partidului de mafioti si infractori”.

In numarul viitor al ziarului nostru vom publica incredibilul sistem pus pe roti de acest individ, treaba care a avut ca scop doar inselarea unei baimarence, cu suma de 220.000 de euro.

Atunci vom vorbi despre stransa legatura dintre cei doi si viceprimarul Ovidiu Stefan, despre cum acest topograf cercetat penal in mai multe dosare si recent anchetat de DNA i-a fost aproape complice la aceasta incercare care-ar fi avut sorti siguri de izbanda daca nu ne-ar fi parvenit noua hartiile cu pricina.