Lupta in doi

Reusitele lui Didy o mentin pe CFR in lupta pentru un loc pe podium

Desi ultimele prestatii ale trupei lui Bergodi au alimentat vocile celor care nu le acordau sanse „feroviarilor“ de a termina campionatul pe pozitia secunda, etapa care se va incheia astazi a schimbat, oarecum, datele problemei.

Victoria CFR-istilor cu 3-2 in fata Rapidului, alta echipa cu pretentii europene, a stabilit, in mare masura, numele formatiilor ramase in cursa pentru mult rivnitul loc 2, cel care duce in Liga campionilor.

Astfel, cu patru runde inainte de finele sezonului, CFR Cluj ramine in fata Stelei, principala adversara a clujenilor la titlul de vicecampioni, insa la o distanta de un singur punct, aceasta dupa ce si „ros-albastrii“ s-au impus la Urziceni cu scorul de 2-1.

„Feroviarii“ lui Bergodi au parte, insa, de un program foarte dificil in continuare, spre deosebire de cel al Stelei, care va intilni, pina la final, trei dintre echipele ca si retrogradate in esalonul secund, Ceahlaul, National si Jiul.

Singurul meci mai „tare“ al campioanei de anul trecut este cel impotriva Pandurilor din Tirgu-Jiu, insa linistea de la echipa gorjeana, determinata de pozitia din clasament, s-ar putea rasfringe si asupra evolutiei acesteia in partida cu Steaua. Comparativ, CFR Cluj va da piept, pe ultima suta de metri a acestui sezon, cu Dinamo, Gloria Bistrita, Poli Iasi si Farul Constanta.

Din plutonul fruntas care are ca scop calificarea intr-o cupa europeana lipseste Rapid. Trupa din Giulesti a pierdut, se pare iremediabil, contactul cu podiumul, aflindu-se, in acest moment, la 6, respectiv 5 puncte distanta de CFR Cluj si Steaua, singura consolare pentru echipa rapidista fiind calificarea in finala Cupei Romaniei.

Urmeaza Dinamo

Dupa cum anticipa si antrenorul Cristiano Bergodi, toate partidele pe care CFR Cluj le mai are de disputat capata un caracter decisiv. Asa cum izbinda de simbata in fata Rapidului i-a mentinut pe CFR-isti cu sanse reale in lupta pentru un loc pe podium, asa si partida de miine in compania proaspetei campioane a Ligii I, Dinamo, va fi hotaritoare in ceea ce priveste lupta pentru pozitia secunda.

Clujenii sint obligati sa cistige in Stefan cel Mare pentru a nu permite Stelei, care va avea un meci facil cu Ceahlaul pe teren propriu, sa ii depaseasca in clasament.

Reprimirea in lotul echipei a celor trei fotbalisti „exilati“ la juniori, Jula, Anca si Coroian, poate insemna un cistig pentru Cristiano Bergodi, la fel cum si revenirile lui Cadu si Panin vor intari, fara indoiala, formatia CFR-ista pentru confruntarea cu Dinamo.

Tot in ajutorul „feroviarilor“ vine si suspendarea pentru intilnirea din „Groapa“ a celui mai prolific cuplu de atacanti al Ligii I, Niculescu - Danciulescu (care au inscris impreuna 28 de goluri in acest campionat).

In fine, faptul ca „ros-albii“ si-au adjudecat, cu patru etape inainte de finele sezonului, cel de-al 18-lea titlu din istorie ar putea reprezenta un alt avantaj pentru CFR, care va intilni miine o echipa relaxata, chiar daca tehnicianul lui Dinamo, Mircea Rednic, si-a facut cunoscuta intentia de a razbuna rezultatul meciului tur (n.r., 2-1 pentru CFR Cluj).

Interes direct

Desi au cistigat de o maniera autoritara campionatul, cei de la Dinamo sint interesati si de configuratia ulterioara a clasamentului. Astfel, dupa ce au pierdut ocazia de a intra direct in grupele Ligii Campionilor (Manchester United si Chelsea fiind eliminate din competitia europeana), „ciinii“ spera sa fie macar capi de serie in turul al III-lea de calificare in Champions League.

Iar singura modalitate (dependenta de Dinamo) de indeplinire a acestei situatii ar fi aceea ca CFR Cluj sa termine pe locul 2, ceea ce ridica anumite suspiciuni in cazul meciului direct dintre Dinamo si „feroviari“.