Politistii cred ca masina a derapat din cauza asfaltului umed. Accidentul a fost observat de un taximetrist, care a trecut prin zona la putin timp dupa producerea tragediei.

Soferul a vazut o roata a masinii care iesea din lac si a sunat imediat la 112. Ajuns la fata locului, echipajul Ambulantei a putut doar sa constate decesul Vandei Condurache si al soferului de taxi, in virsta de 50 de ani.

Nascuta la 2 august 1955, Vanda Condurache facea parte din echipa TVR Iasi inca de la infiintarea studioului, in 1991, fiind realizatoarea sau moderatoarea a numeroase emisiuni ("Ceasul desteptator", "Buna dimineata", "Repere moldave", "Week-end magazin").

A fost membru al juriului CIRCOM Regional la editiile din 2002 (Nurnberg) si 2003 (Sinaia) si a fost premiata, in 1998, la Salonic, cu Marele Premiu al Comisiei Europene pentru Coproductii pentru Programul International ALICE.

Autoare a numeroase interviuri cu personalitati importante, printre care si fostul presedinte francez, Francois Mitterand, Vanda Condurache era si titularul catedrei "Canale de comunicare - Televiziune" din cadrul Sectiei de Jurnalism a Facultatii de Litere din Iasi.

Vanda Condurache era casatorita cu Daniel Condurache, profesor la Facultatea de Jurnalistica si fondatorul "Opiniei studentesti".