Atat de multe ne-a fost dat a auzi din gurita maritului edil intai si exconsilier al premierului Tariceanu ca mai ca nu mai stim incotro s-o apucam acum de apucati ce-am devenitara! In campaniile electorale Anghel parleste de te-apuca plansu! Vine, se pupa cu toata lumea, da chiftele cu savarina cu tot cui ii iese atunci in cale, promite marea cu sarea...

Apoi, o data ales, adica vazut cu sacii in caruta, se pune pe caftanit propria viata si familie. Ca si in cazul vilei care i-a crescut din senin pe Dealul Florilor, dupa o prealabila retrocedare cu cantec a terenului cu pricina. Ca si in cazul casei de la Cicarlau, sau a celei din Londra. Dar, nu numai asta intra ca capitolul smecherii angheliene!

O sa va cruciti cand veti citi ce matrapalzacuri a facut Anghel &CO cu terenurile locului si cum suprafetele pe care le meritau anumiti baimareni nu le-au parvenit acestora, n-au ajuns in posesia lor - desi meritau! - ci in posesia onoratei camarile care, dupa cum era de asteptat, l-a vandut imediat... cui trebuia! Asa au crescut in jurul nostru, spre exemplu, cateva din supermarketurile care ne ofera... di tate!

Teren numai pentru apropiati

Revenind la oile noastre, dupa cum v-am informat in repetate randuri, Anghel a sustinut constant ca Baia Mare nu mai detine terenuri in momentul de fata.

Drept urmare, Legea in baza careia veteranii de razboi ar fi meritat sa primeasca terenuri gratuit a ramas neaplicata. Cu o singura exceptie, totusi: tatal dlui director Coros de la Primarie!

Nu zicem ca e trafic de influenta, dar nici sa ni se spuna ca e coincidenta nu vrem sa auzim ca e! Pentru ca nici tatal apropiatului lui Anghel nu e mai veteran decat altii!

In plus, la data aparitiei legii cu pricina ar fi beneficiat de prevederile ei 147 de veterani. Acum, daca Anghel le-ar da terenul, numai 45 ar mai beneficia. Restul s-au dus intr-o lume mai buna si necondusa discretiar de Anghel. Dar nici acestora nu le va da terenul cuvenit! Pe pariu!

La acelasi sfidator capitol intra si revolutionarii si urmasii acestora, oameni carora legiuitorul le-a dat - pe hartie! - tot cate un hectar de caciula. Credeti voi ca le-a dat ceva Anghel? Vax!

De asemenea, chiar daca avem (tot) o lege clara care-l obliga pe Anghel sa dea teren tinerilor pana-n 35 de ani (Legea 15/2003) - cereri au depus exact 377 de persoane si, ati ghicit!, nimeni n-a primit NIMIC. De primit a primit si in acest caz tot o singura persoana, dar una care nici macar nu figura pe lista cu pricina. Tot in viitorul apropiat veti citi povestea pe larg!

Feuda lui Anghel

Intotdeauna am simtit ca minte atunci cand spunea ca Baia Mare nu mai are terenuri! N-aveam, insa, dovezi! N-aveam pentru ca nici macar acum si dupa o serie intreaga de procese castigate nu mi-a pus la dispozitie documentele care l-ar fi incriminat! DOVADA ne-a parvenit exact din SUA, unde Cristian Anghel a trimis o adresa unei corporatii internationale americano-coreene ce si-a manifestat interesul pentru a construi in zona noastra.

Citam din adresa data/trimisa de Anghel in data de 23 mai 2006: „Municipalitatea Baii Mari este capabila sa isi duca la indeplinire obligatiile contractuale care-i revin dupa semnarea unor asemenea contracte. Suntem de acord cu dezvoltarea unui parteneriat public privat pe o perioada de la 10 la 49 de ani si sa va punem la dispozitie 250 ha de pamant”. Am incheiat citatul.

Wow! Deci Anghel are teren! Deci comunitatea are teren! Atunci, de ce nu-l da celor in drept? Nu cumva pentru ca de la ei cineva anume nu-si poate incasa „dreptul”? Asta ce e, domnule primar european? Nu cumva e sfidarea cetateanului votant, chiar batjocorirea lui?

Vom reveni cu amanunte si mai picante!