Prefectul judetului Teleorman, Ionel Izina, a cerut ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes, ca Teleormanul sa fie introdus pe lista judetelor calamitate de seceta. Remes a declarat ca includerea in aceasta lista tine de criterii stricte, iar incadrarea propriu-zisa se poate face numai dupa analiza amanuntita a starii culturilor.

Ionel Izina a facut numeroase solicitari si informari catre ministrul Agriculturii pentru includerea judetului Teleorman in lista judetelor calamitate. Dupa intalnirea care a avut loc astazi intre cei doi, Decebal Traian Remes si-a aratat disponibilitatea in acest sens, insa a precizat ca o decizie va fi luata numai dupa finalizarea analizei in lucru.

“Problema aceasta se va transa in cateva zile sau saptamani. Am de analizat starea culturilor... Problema e diferita de la judet la judet, sau de la o regiune la alta a judetelor. Nu este vorba de dorinta unuia sau a altuia”, a declarat pentru Hotnews Decebal Traian Remes.

In judetul Teleorman ar fi fost afectate, in proportie de 70-100%, peste 180 000 hectare de culturi, din care mai putin de jumatate au fost asigurate. Seceta din acest an risca sa compromita total recolta din judetul Teleorman, iar fondurile cerute de autoritati de la Guvern sunt vitale pentru diminuarea proportiilor dezastrului.