"Fosta cladire in care functiona Comandamentul Militar Judetean, fiind un monument istoric de interes judetean, poate fi inclusa intr-un proiect de finantare din fonduri structurale pentru restaurare si includerea ei intr-un traseu turistic", se arata in referatul proiectului de hotarire. Marian Oprisan a precizat ca exista si o solicitare a Institutiei Prefectului de a prelua acest imobil pentru ca aici sa functioneze serviciile publice comu nitare. Presedintele CJ asustinut ca nu are nici o importanta cine primeste cladirea, pentru ca dupa reabilitare va avea aceeasi destinatie. Dupa cum se mentioneaza in referatul proiectului de hotarire, in anul 1996 CJ a preluat prin protocol de la fosta Regie Autonoma de Gospodarire Locala doua cladiri.

Corpul A trebuia sa fie sediul Comandamentului Militar Judetean iar corpul B sediul Gardienilor Publici. In perioada 1996 - 2000, CJ a executat lucrari de constructie la corpul A, unde au mai ramas de efectuat lucrari la fatada si de sistematizare verticala.

"Avind in vedere faptul ca spatiul in care functiona Comandamentul Militar Judetean nu prezenta siguranta in exploatare, datorita avariilor produse de seismele repetate din perioada anterioara si a lipsei acute de spatiu, intreaga structura a Comandamentului Militar s-a mutat in anul 2001 in cladirea reamenajata de Consiliul Judetean", se spune in referatul intocmit de Directia Tehnica a CJ. (M. BOICU)