Potrivit datelor furnizate de Dalkia Termo Prahova, in momentul de fata, suma totala neachitata la scadenta de Asociatiile de Proprietari din Ploiesti privind contravaloarea energiei termice furnizate in sezonul rece 2006 - 2007, se ridica la aproape 3 miliarde de lei vechi, adica mai exact la 277.000 de lei noi, din care aproximativ 21.530 lei noi reprezinta penalitatile de intarziere.

De remarcat ca, potrivit acelorasi date statistice, asociatiile cu cele mai mari sume neplatite la termen sunt in principal din zona de nord si cea de vest a orasului, zone unde de altfel se afla si cei mai multi consumatori clienti Dalkia.

De mentionat ca, la sistemul de furnizare a energiei termice apartinand Dalkia sunt racordate 3.010 scari din Ploiesti, din care cele mai multe in cartierul de Vest, respectiv 1.315 scari, alte 1.194 in Nord si doar 501 in zona de sud a orasului.

Insa, in ciuda datoriilor acumulate de ploiesteni la neplata energiei termice, inainte de a tece la masuri legale punitive, reprezentantii Dalkia incearca sa-si recupereze banii pe cale amiabila.

“Inainte de a lua orice masura in ceea ce priveste neplata la termen de catre Asociatii a facturilor scadente pentru energie termica, Dalkia Termo Prahova incearca sa gaseasca solutii de rezolvare a problemie aparut prin comunicare si dialog deschis cu reprezentantii legali ai Asociatiilor” ne-a specificat Ana Icatoiu, Manager Marketing & Comunicare la Dalkia Termo Prahova.

Tot aceasta ne-a mai explicat ca exista si cazuri cand Dalkia incheie intelegeri de esalonare a platii datoriilor Asociatiei de Proprietari, cu scopul ca beneficiarii directi ai serviciilor Dalkia sa nu fie afectati de existenta unor eventuale dificultati financiare cu care se confrunta Asociatia sau unii vecini.

“ Insa sunt si situatii in care suntem nevoiti sa intrerupem furnizarea energiei termice, dupa epuizarea celorlalte solutii de rezolvare a problemei” a mai mentionat Icatoiu. Cu toate acestea, Dalkia precizeaza ca gradul de incasare a facturilor la energie termica de la populatie este ridicat, ploiestenii ramanand cei mai buni platnici din tara.