Dupa ce initial in data de 23 mai a.c., Dorin Juncu, a fost retinut alaturi de alti doi inculpati de catre procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie, ieri, acesta, impreuna cu ceilalti doi, respectiv Gheorghe Dinu, zis “Mugurel” si Laurentiu Luca, zis “Ghiocel” au fost prezentati la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pe 29 de zile.

In fapt, Dorin Juncu, ofiter de politie judiciara in cadrul Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Prahova, linia de munca amenintari ale crimei organizate, a intrat in vizorul procurorilor de la DNA, fiind acum cercetat penal pentru savarsirea inractiunilor de luare de mita, in forma continuata si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii, in forma continuata.

A “incasat” peste 30 de mii de euro

Cercetarile procurorilor de la DNA au scos la iveala faptul ca, in perioada 2005 - 2006 ofiterul de la SIIPI Prahova, Dorin Juncu, cu ajutorul intermediarilor Gheorghe Dinu, zis Mugurel, si a lui Laurentiu Luca, zis Ghiocel, ambii cu antecedente penale, a pretins 50.000 de euro, din care a primit doar 33.000 de euro de la persoane care ulterior aveau sa-i denunte.

Mita era pretinsa pentru a nu indeplini sau a face acte contrare indatorilor de serviciu. In fapt, Dorin Juncu, in virtutea atributiilor de serviciu, accesa baze de date operative privind traficul la frontiera, respectiv intrari si iesiri ale persoanelor din tara, existenta unor consemne la punctele de frontiera pentru anumite persoane, traficul auto la frontiera, si altele asemenea.

Ulterior, Juncu folosindu-se de informatiile referitoare la comiterea unor infractiuni de crima organizata in afara teritoriului Romaniei, pretindea bani de la persoanele vizate, promitandu-le ca nu va efectua verificarile aferente legate de savarsirea unor infractiuni de crima organizata.

Ofiterul de la SIIPI Prahova, Dorin Juncu era ajutat de Gheorghe Dinu si Laurentiu Luca, acestia din urma furnizandu-i informatii.

Dosarul, care atarna acum greu pe masa procurorilor de la DNA, s-a constituit ca urmare a informatiilor furnizate in cursul anului 2006 de catre Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din cadrul MIRA si cu sprijinul direct al ofiterilor de la aceasta structura.

De mentionat ca, Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna Prahova este o structura direct subordonata Ministerului Internelor si Reformei administrative.