Debransare colectiva sau deloc

de R.E.     Monitorul de Prahova
Joi, 31 mai 2007, 0:00

Foarte curand, proprietarii de apartamente care doresc sa-si instaleze centrala termica proprie nu o mai pot face decat daca asa ceva mai exista in bloc sau daca mai conving si un alt vecin sa-si monteze centrala.

Aceasta interdictie este stipulata de legea 325/2006, a furnizarii energiei termice si de un ordin recent al autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice. Ion Stan, presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari din Ploiesti, considera ca problema este mult mai complicata decat o descrie acest ordin.

„Daca cineva vrea sa-si monteze o centrala proprie trebuie sa astepte cel putin 75 de zile, atat cat dureaza obtinerea tuturor avizelor: de la adunarea generala a locatarilor, avizul vecinilor, Dalkia, si mai nou, Primaria Ploiesti. Pe urma, problema se complica iarna, cand este agent termic in tevi si cand asociatiile nu stiu ce cota sa aplice pentru debransati, pentru partea comuna.

Deocamdata nu sunt probleme, dar la iarna, sigur vor fi multi nemultumiti. Totul ar fi rezolvat mult mai usor in momentul aparitiei si altui operator care sa furnizeze energie termica in sistem de cogenerare”, e de parere Stan.

Potrivit legii, cei care vor hotari de acum inainte sa renunte la serviciile Dalkia vor fi obligati sa asigure incalzirea spatiului cu o sursa alternativa si sa obtina o autorizatie de construire, in afara de acceptul vecinilor. „Nu ma poate opri nimeni, insa, sa-mi montez centrala, dar sa lasa caloriferele.

Cu ajutorul repartitoarelor de costuri, caloriferele raman reci si prin urmare, apar ca nedebransat”, a concluzionat Stan.
396 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    debransare dalkia ploiesti (Vineri, 21 noiembrie 2008, 11:16)

    ioana [anonim]

    AM CUMPARAT UN APARTAMENT PE 14.10.2008. Inainte de a ne muta si anume pe 01.10.2008 am apelat la o firma sa ne blindeze tevile de la caldura pt. ca atunci cand ne vom muta sa putem sa ne montam centrala termica proprie.Am fost la dalkia pt a face toate demersurile legale pt a ne debransa si ni sa spus ca pana in aprilie nu se fac debransari, o sa ne coste 700 roni proiectul dar asta in aprilie.Am semnatura de la locatari si administrator ca sunt de acord cu debransarea mea. Pana aici totul este ok, dar cand am ajuns la firma ISTA si le-am explicat mi-au spus ca nu se poate, si ca fara buletinul de debransare de la dalkia nu poate face nimic.In cazul asta ce pot sa fac?Vreau sa fiu in regula si nu pot, pt ca dalkia nu face debransari in perioada asta. Dar daca in perioada asta am cumparat apartamentul ce vina am eu??? Daca mai este cineva in situatia mea si are o solutie va rog sa mi-o spuneti si mie.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi