Sportul de performanta si frumusetea lipitanilor si-au dat mana in acest weekend la Beclean in cadrul primei etape a "Campionatului National de Atelaje cu doi cai"

Concursul a avut trei probe - dresaj, maraton si obstacole - in cadrul carora au fost expuse doua tipuri de trasuri, de parada si de maraton. La manifestare au participat, potrivit directorului hergheliei Beclean, Traian Lapuste, 20 de echipaje din diferite localitati ale tarii: Oradea, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Brasov, dar si un echipaj din Ungaria.

Prima proba a concursului, cea de dresaj, a inceput la ora 12.00. Caii au oferit sutelor de privitori un spectacol de neuitat. La ora 18.00 a urmat recunoasterea pistei de maraton, a doua proba din concurs. Ultima proba din concurs, cea de obstacole, s-a desfasurat duminica de la ora 10.00. Ziua a culminat cu festivitatea de premiere.

Castigator a fost declarat Imre Kovacs de la Clubul Hipoglif Joseni, urmat de Zoltan Bodo, reprezentant al Clubului de hipism Lipicai Sfantu Gheorghe. Locurile III si IV au fost ocupate de Levente Kovacs de la Pro Regio Targu-Mures si Zoltan Imre de la Romsilva

Beclean.

Castigatorii au plecat casa cu premii in bani intre 200-2500 RON. Cu o singura exceptie, toti caii angrenati in concurs fac parte din rasa "lipitan". Participantii, inclusiv arbitrii internationali, au fost impresionati de tinuta manifestarii. Celelalte patru etape ale campionatului se vor consuma la Gheorgheni, Carta (Sibiu), Sanmartin si Targu-Mures.

Echipajul care va castiga Campionatul National va reprezenta Romania la Campionatul Mondial, daca din punct de vedere financiar isi va permite o astfel de participare.