Reclama la un produs al firmei sibiene Carpalat a obtinut, ieri, un Leu de bronz la competitia de profil de la Cannes. Reclama castigatoare, realizata de firma romaneasca GMP Advertising, promoveaza laptele Mandra si reprezinta un bonus facut de GMP firmei sibiene, dupa un contract de 10.000 de euro.

Reclama premiata este de fapt un mesaj simplu, inserat pe paginile publicatiei de infotainement Zile si Nopti. „Mami, am baut lapticul. Sunt jos la fotbal”. Asa suna mesajul scris ca de mana unui copil, tiparit la mijlocul primei pagini a publicatiei Zile si Nopti, peste continutul normal al paginii.

Acelasi mesaj se repeta in penultima pagina, unde apare si numele produsului, Mandra, pe fundalul alb care imita laptele. Reclama a reprezentat un bonus oferit de firma GMP Advertising, firmei Carpalat, contractul derulat la inceputul activitatii firmei din Sibiu, in 2006.

Costul reclamei castigatoare a fost de doar 1.500 de euro, cat a reprezentat pretul pentru doua aparitii in publicatia Zile si Nopti.

Mariana Linn, directorul general al Carpalat SRL, firma care produce laptele Mandra, se arata recunoscatoare lui Felix Tataru, directorul general al GMP, cel care a primit Leul de bornz la Cannes.

Mariana Linn crede ca efectele premiului obtinut de GMP pentru reclama la Mandra se vor vedea in viitor si spune ca premiul o obliga sa ia in considerare extinderea pe piata romaneasca a activitatilor firmei. „Ma bucura foarte mult premiul primit de Felix Tataru si GMP pentru reclama la laptele Mandra.

Noi suntem prezenti doar pe piata locala si putin pe cea din Bucuresti, dar va trebui sa luam in calcul extinderea, in functie de posibilitati”, a spus Mariana Linn. Aceasta a precizat ca va apela din nou la Felix Tataru, daca va avea nevoie de o noua campanie de promovare.

„Suntem recunoscatori mai ales pentru faptul ca GMP nu ne-a impus preturi mari ci a venit la noi cu preturi locale”, a mai spus Mariana Linn.

GMP Advertising a mai realizat pentru Carpalat un model de reclama, care a fost afisat in toalete, pe panouri outdoor si in publicatii.

Carpalat este o firma suta la suta sibiana, care are o retea de furnizori formata din cinci microferme si 300 de persoane, acoprind opt sate cu traditie in domeniu, din judetul Sibiu. Esenta produselor Carpalat este naturaletea si lipsa aditivilor daunatori, dupa cum explica Mariana Linn.

Societatea a lucrat anul trecut cu 7 angajati si a ajuns la inceputul acestui an la 14, odata cu punerea in functiune a unei noi linii de pasteurizare. Daca in urma cu un an, Carpalat procesa zilnic in jur de 1.000 de litri de lapte, acum a ajuns la o capacitate maxima de 5.000 de litri pe zi. Carpalat intentioneaza sa continue investitiile prin dezvoltarea unei noi linii de pasteurizare.

Administratorul Carpalat precizeaza ca exista suficient de multi furnizori de lapte in judetul Sibiu, astfel incat societatea sa isi poata permite marirea capacitatii de procesare. Carpalat, producatorul laptelui Mandra, spera sa atinga in acest an o cifra de afaceri de 1 milion de euro, dupa ce in 2006 a inregistrat o cifra de afaceri de 350.000 de euro.

Piata de desfacere a produselor Carpalat curpinde localitatile mari din judetul Sibiu, dar si Deva, din Hunedoara, precum si Bucuresti, unde Carpalat este prezenta de sase luni. Pentru moment, Carpalat nu isi propune sa faca export, desi detine o licenta europeana pentru export.

Carpalat, societate al carui unic actionar este Mariana Linn, a inceput activitatea la Sibiu in 2006, in urma unei investitii intr-o fabrica de procesare, prin intermediul unor fonduri europene.

GMP, firma castigatoare a premiului de la Cannes, este una dintre cele mai importante agentii de publicitate independente din Romania. Agentia are in portofoliu reclame realizate pentru A&D Pharma (Sensiblu si Mediplus), Adevarul, Alcatel-Lucent, ApaNova, Gabriel Resources, Monte Banato, Mr.

Bricolage, Raiffeisen Bank, Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala, Unilever (Coccolino, Omo), Timisoreana.

„Ma bucura foarte mult premiul primit de Felix Tataru si GMP pentru reclama la laptele Mandra”, Mariana Linn, Carpalat, producatorul laptelui Mandra