Un consortiu format din concernul francez J.V. Spie Rail, ISAF Bucuresti si ICIM Arad va reabilita infrastructura in municipiul Arad

» Firma franceza a participat in trecut la electrificarea liniei de cale ferata de mare viteza care leaga Parisul de Strasbourg

Concernul international format din companiile J.V. Spie Rail (Franta), ISAF SA (Bucuresti) si ICIM SA (Arad) a castigat licitatia internationala pentru reabilitarea infrastructurii de tramvaie si drumuri pe axa Nord-Sud a municipiului Arad, proiect finantat printr-un credit BERD de peste 30 de milioane de euro.

Reprezentantii Primariei municipiului Arad si cei ai concernului au semnat, ieri, contractul pentru lucrarile care urmeaza sa fie executate. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, sustine ca lucrarile vor incepe in aproximativ doua saptamani. "Este cel mai mare proiect de reabilitare a infrastructurii din municipiul Arad.

Se va moderniza intreaga axa care leaga partea de Nord cu cea de Sud a orasului, atat in ceea ce priveste drumurile, cat si in ceea ce priveste liniile de tramvai, semaforizarea si electrificarea", a declarat Gheorghe Falca.

La randul sau, Manuel Sanchez, Branch Manager in cadrul J.V. Spie Rail, a spus ca firma pe care o conduce a participat la electrificarea caii ferate de mare viteza care leaga Parisul de Strasbourg, ceea ce reprezinta o carte de vizita deosebita. "Compania noastra este lider in Franta in ceea ce priveste derularea proiectelor de infrastructura.

In Romania ne-am inceput activitatea in anul 2001, cu un contract pentru CFR", a precizat Manuel Sanchez.

Lucrarea vizeaza reabilitarea a peste 17 kilometri de linii de tramvai si a peste 8 kilometri de strazi (artere principale de circulatie), la care se adauga si modernizarea semaforizarii. Primul tronson care va intra la reabilitat peste 14 zile este Bulevardul Revolutiei, iar prima parte a lucrarilor este prevazuta sa se finalizeze la sfarsitul anului 2008.

Tot din creditul BERD vor fi modernizate radical si cele doua sensuri giratorii care se afla pe traseul de rulare a tramvaielor. Creditul va fi rambursat incepand din anul 2008, iar dobanda a fost negociata in jurul a trei procente. Ultima transa a imprumutului se va plati in 2018.

26 de companii straine, interesate de proiect

Licitatia internationala prin care concernul a fost desemnat castigator s-a derulat in conformitate cu acordul de imprumut incheiat intre Primaria Arad si BERD si a avut loc la Londra.

Un numar de 26 de companii si consortii din Germania, Franta, Italia, Israel, Grecia, Turcia si Romania au achizitionat documentatia de precalificare in vederea desemnarii firmei care va executa lucrarile de modernizare a liniilor de tramvai, reabilitare a drumurilor si modernizare a sistemului de semaforizare din municipiul Arad.

Preselectia a fost realizata de expertii de la BERD, la Londra, care au selectat din ofertele depuse doar sase.