Doua trenuri au fost anulate si unul a intarziat trei ore, dupa ce sase indivizi au furat cablul din statia CFR Hunedoara

Un tren personal care face legatura intre statiile CFR Simeria si Hunedoara a avut 180 de minute intarziere, iar alte doua garnituri au fost anulate, din cauza unui furt de cablu produs in statia CFR Hunedoara. Prejudiciul calculat se cifreaza la 21.000 de lei, insa nu au fost cuantificate inca pierderile produse in urma anularii trenurilor.

Politistii Serviciului Judetean de Politie Transporturi Hunedoara cerceteaza in stare de arest preventiv sase persoane care au sustras 160 de metri de cablu purtator si 160 de metri de fir de contact din statia CFR Hunedoara, punand in acest fel in pericol traficul feroviar. Potrivit cercetarilor efectuate de politisti, cele sase persoane au actionat pe timpul noptii.

Ei s-au urcat pe un stalp si au taiat bucati de cablu din cupru, respectiv otel, cu un foarfece special.

Hotii au incercat sa vanda cablul metalic la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Hunedoara dar, pentru ca au fost refuzati, au gasit un amator de chilipiruri caruia i-au vandut cablul sustras contra sumei de 1.350 lei. "A fost perturbata circulatia pe tronsonul Simeria - Hunedoara.

Trenul personal 2141, care a fost franat datorita sustragerii de cablu, a avut 180 de minute intarziere, iar alte doua trenuri au fost anulate pentru a da posibilitatea echipelor de interventie sa remedieze problema", a declarat seful Politiei TF Hunedoara, comisarul Vasile Hritac.

El spune ca, in primele 6 luni ale acestui an, au fost inregistrate 71 de fapte prin care au fost aduse prejudicii societatii de cale ferata.